Vince-napi Nyitott Pincék Pannonhalmán

Vince-nap alkalmából legtöbb borvidéki központunkban szerveznek programokat, illetve boráldást. A legkomplexebb programmal idén Pannonhalma várja a vendégeket, ahol három napon keresztül hét pincében várják a vendégeket.

A három napos, a teljes hétvégét kitöltő program már pénteken (január 17.-én) kezdődik Győr szőlőskertjében. Péntek a ráhangolódás napja, szombaton (január 18.) borvidéki buszjárat is közlekedik Győri indulási ponttal megkönnyítve a pincészetekhez történő eljutást. Vasárnap (január 19.) a programsorozat zárónapja.

A dűlőtúra-körmenetet Liptai Zsolt, a Főapátsági Pincészet főborásza vezeti

A programsorozat központi eleme az a gyalogos körmenet, melynek során felkeresik a Főapátsági Pincészet mind a négy dűlőjét Liptai Zsolt főborász vezetésével, aki hátizsákjában minden dűlőre magával visz 1-1 palack megszentelt bort, melyek tartalmával megöntözi a bort adó dűlőket, hogy ez évben is jól teremjenek.

A  jogosítványkímélő utazást biztosító borvidéki buszjárat kétóránként menetrendszerűen indul Győrből a Hotel Famulus elől. Az első felszálláskor az utaskísérőknél készpénzben váltható napijegy, amelynek segítségével bármelyik megállóban fel- vagy leszállhat az utazó.

Az eseményre legkésőbb január 15-ig kell regisztrálni, amiben meg kell adni, hogy hányan érkeznek, mely pincészet(eke)t mely időpont(ok)ban szeretnék meglátogatni, és ha van választási lehetőség, mely kóstolócsomag iránt érdeklődnek.

A részletes program a Pannonhalmi Főapátsági Pincészet honlapján található!