Melengető waffelötletek a hűvös őszi napokra

A nemrég megnyílt családbarát Hilton Garden Inn Budapest City Centre reggeli menükínálatában megtalálható a hűvösebb őszi napokon is szívet melengető, ikonikus Hilton waffel, amelyet a szálloda vendégei maguk készíthetnek el. Az otthoni waffel kreációkhoz pedig Hegyi Balázs séf ad az alábbiakban hasznos tippeket.

A Hilton waffel egy valódi legenda: a szállodacsoporthoz tartozó Hampton by Hilton vezette be az Amerikai Egyesült Államokban kategóriájában elsőként több mint 30 évvel ezelőtt a meleg reggeli kínálat részeként, és azóta töretlen népszerűségnek örvend a csoport többi szállodájában is. A Hampton By Hiltonhoz tartozó hotelekben csak az USA-ban több mint 27 millió waffelt fogyasztanak a vendégek évente.

Az igazi ínycsiklandó waffel aranybarna, kívül ropogós, belül omlós. A tökéletes waffel titka, hogy csak frissen készült krémes tésztával dolgozzunk, és fontos, hogy megfelelő mennyiségű tésztát öntsünk a sütőbe. Az eredeti Hilton recept titkos, annyit azonban megtudtunk, hogy sós és édes változatban is készül a finomság, és vegetáriánusok is fogyaszthatják. A díszítésnél a fantázia nem ismer határokat: a sós változatot akár krémsajttal, sonkával, rukkolával, parmezánnal is tálalhatjuk, az édeset pedig gyümölcsökkel, tejszínhabbal, lekvárral, édes mártásokkal vagy pudingokkal kínálhatjuk.

„Rendkívül fontos számomra, hogy minél több helyi alapanyagot használjuk a díszítéshez. Bár a waffelt hagyományosan juharsziruppal szolgálják fel, mi arra törekszünk, hogy ha valaki helyi ízekre vágyik, a magyar gasztronómiából átemelt apró részletekkel tegyük a reggelijét igazán egyedi élménnyé” – mondta el Hegyi Balázs, a Hilton Garden Inn Budapest City Centre Executive Chef-je. – „Az őszi hangulat megteremtéséhez most szőlőt, mézet, bogyós gyümölcsöket használtunk a waffel díszítéséhez.”

Az édes reggeli természetesen főleg a kisebbek nagy kedvence, akik különösen élvezik, hogy szüleikkel együtt készíthetik el a finomságot a szállodában. A hotel családbarát szobái és a Family Fun Package ajánlata biztosítják, az egész család jól érezze magát az itt töltött idő alatt.

„Nagyon jó látni, ahogy kicsik és nagyok együtt élvezik a waffelsütés eredményét. A Hilton Garden Inn Budapest City Centre Budapest legjobb családbarát szállodái közé tartozik, ezért fontosnak tartjuk, hogy vendégeink a családtagjaikkal együtt élvezzék a hotel szolgáltatásait. Legkisebb vendégeinknek kalózos és hercegnős színezőket, a nagyobbaknak Rubik-kockát biztosítunk unaloműzőnek. Amennyiben pedig a szülők egy kis kikapcsolódást szeretnének kettesben, megbízható bébiszitterek felügyelnek az apróságokra.” – tette hozzá Czank Tamás, a hotel Front Office Managere.

Az ikonikus Hilton waffelt bárki megkóstolhatja, aki a szállodában száll meg vagy ellátogat oda egy reggelire.

 

(Forrás: Hilton Garden Inn)