Bővíti pincéjét a Villa Wanda Bormanufaktúra

villa wanda komka péterEger, 2019. május 13. Daruval emelik helyére a Villa Wanda Bormanufaktúra pincéjének bõvítéséhez használt munkagépet az egri Szépasszony-völgyben 2019. május 13-án. MTI/Komka Péter

Különleges technikával pincebővítést hajt végre a Villa Wanda Bormanufaktúra a Szépasszony-völgyben, a családi vállalkozás beruházásával bővülnek a szolgáltatások Eger legkedveltebb turisztikai központjában.

Kerenszky Attila, a vállalkozás borász-társtulajdonosa a fejlesztés elindulása alkalmából elmondta: a meglévő pince fölé speciális technológiával új pincerészt fúrnak emeleti ágként a riolittufa kőzetbe. Az eddig 140 négyzetméter alapterületű létesítmény így 200 négyzetméteres résszel egészül ki. A mintegy 30 millió forintos beruházást a családi vállalkozás saját forrásból finanszírozza.

A tulajdonos tájékoztatása szerint a felső szinten melegkonyhát, egy különtermet és úgynevezett bébitrezorokat is kialakítanak. Ez utóbbiakban tárolják majd hosszú távon azokat a minőségi borokat, amelyeket a bérlők gyermekeik megszületésének alkalmából palackoztatnak.

A beruházás négy új munkahelyet is teremt a jelenleg öt főállású és négy részmunkaidős munkavállalót foglalkoztató családi vállalkozásnál.

A 13 éve működő Villa Wanda Borház Kft. borászattal, szőlészettel, vendéglátással foglalkozik. Jelenleg 7 hektár saját és további fél hektár bérelt szőlőterületet művelnek. Évente 7-800 hektoliter tradicionális fehér, vörös, valamint rozébort állítanak elő, ennek mintegy felét palackozzák. Prémium boraikat ez év elejétől helyi és hazai éttermekben, valamint kisebb mennyiségben Kínában értékesítik.

Az idén a családi vállalkozás a 2018-as évhez hasonló mintegy 20 millió forint árbevételre számít, ám a fejlesztéstől, valamint a tevékenység tervezett bővítésétől 2020-ban már 50 százalékkal nőhet az árbevétel – közölte a társtulajdonos.

(Forrás: MTI, fotó: Komka Péter)