Innováció és minőség a Napa-völgyben

Wine Business Monthly

Az Innováció + Minőség (Innovation + Quality [IQ]) fórumot 2019. május 22–23-án rendezik meg a Napa-völgyben.

A fórum szervezői már fogadják a jelentkezéseket a májusi rendezvényre, melyen a borkészítéssel kapcsolatban mindenféle innovációs megoldások, például a hordókkal, zárókészülékekkel, borkészítési módszerekkel és még több kísérletével kapcsolatos eredmények is helyet kapnak.

A Wine Business Monthly, a boripar vezető szaklapja, valamint a Napa Valley Vintners és a Napa County Farm Bureau által létrehozott Innováció + Minőség (IQ), egy fórum azon prémium borászatok számára, amelyek a bor minőségét előmozdító innovációkra összpontosítanak. A fórumon egy bor-próbakóstoló is lesz, ahol az ismertetett laboratóriumi vizsgálatok vagy teljes körű gyártási kísérletek mintapéldányait a gyakorlatban is tesztelhetik a résztvevők, és visszajelzést adhatnak egymásnak. A jelentkezéseket 2019. március 22-ig várják a szervezők.

A rendezvényre bárki jelentkezhet, de mivel a helyek korlátozott, és az IQ tanácsadó testülete választja ki, hogy mely kísérletek mutathatók be a nagyközönség előtt.

A beküldött kísérletnek alapszintű tudományos struktúrát kell tartalmaznia (a kontrollmintát, a vizsgálati mintát és néhány általános következtetést). Ez a minimumon tartja a technikai szigort és az írási követelményeket. A szervezők az alábbi témákat említik példaként a technikai jellegű kísérletek megfogalmazására: erjesztő edények, élesztőtörzsek, alternatív hordófa, extrakciós technikák, oxigénezési vizsgálatok, szőlőbor klón különbségek, öntözési vagy metszési szintek.

További információ a rendezvény honlapján olvasható.

(Forrás: Wine Business, Kép: Wine Business Monthly)