Idén Ázsia ad otthont a WBWE-nek

https://commons.wikimedia.org/w/index.php?title=User:Hwlam1997&action=edit&redlink=1

Idén Yantai-ban, Kínában rendezik meg 2019. május 30-án és 31-én a világ legnagyobb borkiállítását és vásárát (World Bulk Wine Exhibion), amely a fontos ázsiai importőrök mellett egyesíti a főbb nemzetközi borászatokat is. Ez egy üzleti találkozó, emellett az ágazat új trendjeinek elemzése és diskurzusa is.

A tavalyi, amszterdami helyszín után most Ázsia, ezen belül is a Kína egyik városa, Yantai ad otthont a rendezvénynek.

Kína az ötödik borimportőr világszerte, és a kiállítás és vásár szervezői szerint a világ legnagyobb ömlesztett borkezelőjévé válhat.  Yantai-t Kína borvárosaként, valamint legnagyobb borkereskedő városaként ismerjük.

A Kínába importált bor több mint 80%-a Yantai kikötőjén keresztül történik. 170 millióból 135 millió liter bor a Kínából Yantai-on megy keresztül hivatalos adatok szerint.

Bár a Yantai nem olyan nagyváros, mint Peking és Sanghaj, saját egyedi varázsa van A város borászati jelentősége mellett híres legszebb természetes strandjáról is. A helyi természeti erőforrások vonzerejével kiegészítve a festői táj a városban és környékén felkerült az Egyesült Nemzetek listájára, amely a világ legjobban lakható helyeit tartja számon. A terület számos folyói fölé dombok emelkednek, amelyeket strandok és szomszédos szigetek vesznek körbe.

A tengerpart déli oldalán európai stílusú épületek találhatók. A rész természetes hangulattal és gazdag európai stílussal rendelkezik. Ideális hely a szabadidős és üdülési célpontok számára.

A rendezvényre a kiállítói helyek száma korlátozott, így a szervezők biztatják a szektor képviselőit, hogy minél hamarabb jelentkezzenek.

(Forrás: WBWE, Kép: HaoLinFotos)