A Barta Pince borai jól szerepeltek külföldön

A kép forrása: https://bartapince.com

Joanna Simon, a többszörösen kitüntetett borszakíró saját oldalán a Barta Pince 2017-es Egy Kis Furmintját választotta a hét borának februárban.

„Más jó fajtákkal együtt kóstoltam a márka bevezető kóstolásán [Londonban, a Magyar Borok Hónapja keretében – a szerk.] a múlt héten (ritkán voltam népszerűbb, zsúfolt kóstoláson), de részben azért ezt választottam, mert már néhány héttel korábban is kóstoltam, és frissítő lime zamata, birsalma, alma és barack íze, köves mineralitása és szegecselő savassága volt” – olvasható Joanna Simon bejegyzésében. Ideális aperitifnek tartja a 12,8 %-os bort, valamint zöldfűszeres citromos hallal, ázsiai fűszerekkel, valamint salátához javasolja fogyasztani.

A Barta Pince korábban is jól szerepelt a külföldi oldalon, novemberben a 2015-ös Öreg Király Dűlő volt az egyik hét bora. A dicsérő leírásban többek közt a bor finom, füstös kávébabos, virágos, ásványos, birsalmás és lime-os aromagazdagságáról olvashatunk. A borszakíró hölgy édes zöldségekhez és paradicsomhoz, enyhén fűszerezett halhoz, csirkéhez, pulykához, valamint paprikás disznóhúshoz, vitello tonnatohoz (tonhalmártásos borjúcombhoz), illetve tejszínes mártásokhoz ajánlja a szóban forgó furmintot.