Elektromosautó-versenyt támogat a Moët & Chandon

A Moët & Chandon az 1930-as évek óta számos autóverseny hivatalos pezsgője volt már. Ezúttal a fenntarthatóság jegyében az ABB FIA Formula E bajnokság itala lesz.

A 2014-ben indult utcai versenysorozaton kizárólag teljesen elektromos meghajtású járművek versenyeznek. Az ötödik idénytől a Moët & Chandon hivatalos pezsgőként a dobogó mellett a vendéglátóknál, a VIP-termekben és az E-Village szurkolói zónában is megjelenik majd.

A partnerség fő üzenete az örömteli pillanatok mellett a technológia és az innováció kiaknázása a fenntarthatóbb fejlődés érdekében.

A ház mindennapjaiban is fontos szerepet tölt be a technológia, a kutatás-fejlesztéstől a fenntartható szőlőművelési gyakorlatok elterjesztéséig – mondta Stéphane Baschiera elnök-vezérigazgató. Emellett a természet magától értetődő módon fontos a vállalat számára, hiszen az a pezsgőjük egyediségének és minőségének forrása is. 2007 óta minden termelő tevékenységük és üzemük magas szintű környezetvédelmi minősítéssel rendelkezik.

A tulajdonos LVMH-csoport egy másik márkája, a TAG Heuer óragyártó már eddig is a versenysorozat szponzorai között szerepelt.

(Fotó: Moët & Chandon)