Megnyílt az Oktoberfest Münchenben

München néhány hétig a világ központja, ezzel a hétvégével megnyílt az Oktoberfest. Szeptember 21-től október 8-ig ömlik a sör a müncheni torkokba.

Az Oktoberfest világraszóló esemény, 6,5 millió embert vonz évente Münchenbe. Rendkívül egyedi lehetősége ez a kikapcsolódásnak, a szórakozásnak, a kultúrának, és a kapcsolatépítésnek.

Hatalmas, több ezer ember leültetésére is alkalmas sörsátrak várják a vendégeket. (Amíg van szabad hely, mivel az első napokra már hónapokkal előre minden helyet lefoglaltak.) Jelenlegi legnagyobb sátor a Hofbräu-sátor, a maga 82 méter hosszával és 65 méter szélességével, 10 ezer embernek biztosítva leülési lehetőséget, plusz 1 000 embernek állóhelyet. Alapterülete eléri az 5 084 nm-t, és pluszban rendelkezik 2 000 nm kertrésszel is. A sátor népszerűségét nem csak a hagyományok tisztelete és a nemzetközi elemekkel való szerencsés ötvözés adja, hanem a tökéletes díszítés, melyhez 6 mázsa komlószálat használtak fel, illetve még a táncolási lehetőség is.

A következő hétvége az un. „olasz hétvége”, ami csak elnevezésében olasz, külön program nincs ezen a hétvégén. Az elnevezés oka, hogy a 2. hétvégén mennek tömegesen az olasz turisták a sörfesztiválra. A fesztivál október 7-én zárul.