Sikerrel zárult a Kerekdomb fesztivál

4 nap, 17 borászat, 1 pálinkafőzde, 9 programhelyszín és közel 100 program várta a látogatókat az idei Kerekdomb Fesztiválon, ahol megdőlt az eddigi nézőszám rekord. Csütörtöktől vasárnapig több mint négyezren vettek részt a koncerteken, a teltházas színházi előadásokon, filmvetítéseken, irodalmi és gyerekprogramokon.

“Nagyon örülünk, hogy kezd beérni a Kerekdomb Fesztiválba fektetett rengeteg munka és energia. Tállya csodálatos település és egyre többen fedezik fel a borról és kultúráról szóló fesztivál különlegességét” – mondta Oszkó-Jakab Natália, az Örvényeshegy Piknikért és a Művészetek Völgyéért is felelős Művészetek a Vidékfejlesztésért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az idei évet a Kiscsillag és a Miskolci Szimfonikus Zenekar nyitotta, legtöbben a Csík Zenekar, a Vad Fruttik és a Péterfy Bori and Love Band koncertjén buliztak. A gyerekek helyi mesteremberekkel találkoztak, a Farkasházi Réka és a Tintanyúllal, a PASO-val, Huzella Péterrel, Veronakival, a Malek Andrea és az Eszement Mesebanddel szórakoztak és közel ötven gyerek indult a Lúdas Matyi gyerekfutóversenyen.

Telt házzal mentek a filmvetítések és a színházi előadások is, a filmrajongók a Malter és a Zsigmond Vilmos filmfesztivál filmjeit láthatták, az Anna and the Barbies dokut, Nádas Péter filmjét és premier előtt a Ruben Brandt, a gyűjtőt.

A színház szerelmesei a Grönholm-módszerre, Gyarmati Fanni naplójára, a Nőből is megárt a sokra, a Momentán Társulat RögvEstjére és a Pokorny Lia által előadott Dolgok, amikért érdemes élni című darabra ülhettek be. Az irodalom iránt érdeklődőknek Pion István és Winkler Nóra is izgalmas programokkal készült. Templomi koncertet adott Szalóki Ági, a Tállyai Nefelejcs Népdalkör és Kelemen Barnabás, pincekoncertet Pély Barna, Szilárd, az Apey, Hangácsi Marci, a Teddy Queen és az Antonia Vai Akusztik. Nagy sikere volt a Hosszúlépés helytörténeti sétáinak és a naplementét vadászó dűlőtúrának is. A török Light in Babylon a Zsadányi Pincészetben lépett fel. A helyi borászok megnyitották boros pincéiket a látogatók számára, akik így első kézből ismerkedhettek meg többek között a Szóló, a Szűcs, a Dudovics vagy a Homoky pincészet titkaival, boraival és a tállyai Szóráth Kisüsti Pálinkafőzdébe is betekinthettek.

„Folyamatosan egyeztetünk a helyiekkel, a partnereinkkel, a borászatokkal és a közönséggel, már javában dolgozunk a következő évi programon, sok újítást és fejlesztést tervezünk” – árulta el Oszkó-Jakab Natália.

A 2019-es Kerekdomb Fesztivált várhatóan szeptember 12. és 15. között rendezik meg.