Ismét hatmillió fölött a müncheni Oktoberfest látogatóinak száma

siemens oktoberfest IM2017090869CO 300dpi sModerne Technik für das Oktoberfest-Riesenrad: Die Fahrt der 40 Gondeln mit bis zu 400 Personen wird mit der SIMATIC S7 von Siemens gesteuert. Traditionell sorgt Siemens mit Antriebs- und Steuerungstechnik für den richtigen Schwung in den Fahrgeschäften. / Modern technology for the Oktoberfest's Giant Ferris Wheel: the ride – whose 40 gondolas can carry up to 400 passengers – is controlled by a SIMATIC S7 controller from Siemens. With its drives and control technologies, Siemens has a long tradition of ensuring the smooth operation of the festival's rides and attractions.

Ismét a megszokott szintre, hatmillió fölé emelkedett a látogatók száma a világ legnagyobb sörfesztiválján, a kedd este véget érő müncheni Oktoberfesten.

A szervezők előzetes becslése szerint 6,2 millióan látogattak el az Oktoberfestre, ami több mint félmilliós növekedés tavalyhoz képest, amikor a terrorveszély és a rossz idő miatt másfél évtizedes mélypontra, 5,6 millióra süllyedt a látogatók száma.

A szervezők összesítése szerint idén 65 országból látogattak el a müncheni Terézia-rétre (Theresienwiese), ahol a kezdetektől, 1810-től rendezik a fesztivált. A látogatók nemzetiségét a réten felállított készpénzfelvevő automaták adataiból lehet tudni.

A 184. Oktoberfesttel a rendőrök és a szervezők mellett a 16 nagy és 22 kisebb sörsátor üzemeltetői is elégedettek. A fesztivál 18 napja alatt 7,5 millió liter sört adtak el, minden korábbinál magasabb, literes korsónként átlagosan 10,95 eurós (3400 forintért) áron. A vendégek elfogyasztottak egyebek mellett 127 ökröt és 59 borjút is.

Az Oktoberfestet 1819-ben nyilvánították évente tartandó népünnepélynek, és a kezdetét is akkor hozták előre a barátságosabb időjárású szeptemberre. A fesztivál eddig – háborúk és járványok miatt – 24-szer maradt el.

(Forrás: MTI, fotó: Siemens – az óriáskerék vezérlőjének gyártója)