Kóstoló Ünnep Egerben

Közös élményre várja a bor, a gasztronómia és a kultúra kedvelőit szeptember 1-jén és 2-án az Egri Borút Egyesület és az Eszterházy Károly Egyetem, a Líceum udvarán. Az I. VINO Kóstoló Ünnepen az Egri borvidék ismert borászatainak, éttermeinek kínálatát kóstolhatják meg az érdeklődők, emellett kézműves termékek teszik még változatosabbá a kínálatot.

Az Egri Borút Egyesület már 15 éve képviseli az egri történelmi borvidék borászatait és a környező települések bor és gasztronómiai szereplőit. A közel ötven taggal működő közhasznú civil szervezet 2001-ben alakult azzal a céllal, hogy működésével elősegítse a borvidék kulturális örökségének megóvását, kultúrájának ápolását, valamint hozzájáruljon a térség idegenforgalmának fellendítéséhez. Kiemelt célja: a gasztronómiával összekapcsolt kulturált borfogyasztás.

Az egyesület – az Eszterházy Károly Egyetemmel közösen – most egy új, a borra, a gasztronómiára és a kultúrára épülő programmal kívánja tagjait képviseltetni, és az egri rendezvények sorát bővíteni: szeptember 1-jén és 2-án az I. VINO Kóstoló Ünnep a belváros szívében, a Líceum udvarán várja az érdeklődőket.

Az egri vörös-, fehér- és rozéborok fogyasztásához Eger és környékének legjobb éttermei kínálják az alkalomra készített ételeiket. A két nap programját kísérő jazz zene több előadó fellépésével tökéletes kikapcsolódást ígér, hiszen egy finom bor, egy kis harapnivaló és a jó zene mindig tökéletes összetevői egy kiváló programnak. A családokra is gondolva a délutáni órákban kézműves sarokkal, kreatív programokkal és bormúzeummal várják a látogatókat.

 

PROGRAM

  1. szeptember 1. péntek

15:00 – Kapunyitás

16:00 – Szakmai ankét a színpadon

18:00 – Megnyitó: Dr. Liptai Kálmán rektor, Dr. Lőrincz György

19:00 – Filmvetítés – A legenda, Ászborász- Gál Tibor emlékfilmje

19:00 – Simple Acoustic koncert

21:00 – Kozma Orsi koncert

23:00 – Zárás

 

  1. szeptember 2. szombat

15:00 – Kapunyitás

15:00 – Aktivitás a színpadon

16:00 – Szakmai ankét a színpadon

18:00 – Tóth Eszter jazz

19:00 – Filmvetítés – A legenda, Ászborász- Gál Tibor emlékfilmje

20:00 – Szűcs Antal Gábor & Gál Péter: Latin varázs

23:00 – Zárás

 

A rendezvény frissülő programjait kövesse az Egri Borút Egyesület Facebook-oldalán.