Borterasz nyílt a badacsonyi Kisfaludy-Házban

Kisfaludy nyar web 02

Újabb kuriózum hellyel bővült a kiváló boráról híres badacsonyi régió: a Badacsony legmagasabb pontján fekvő Kisfaludy-Ház Étterem büszkélkedhet nemrég megnyílt borteraszával, ahol minőségi borokkal és ételekkel élvezhetjük a balatoni főszezonban a szemünk elé táruló, páratlan balatoni kilátást.

A gondosan válogatott borlapon a legismertebb helyi borászok alkotásait valamint a hely különlegességeit, fröccskoktélokat – nevezetesen Misit és Rózát – találunk a frissítők mellett. Míg Misi egy karakteresebb, muskotályon alapuló házi szörppel gazdagított koktél, Róza egy könnyedebb, rozé alapú ital, amelyben a friss málna íze dominál. Az alkoholmentes ízeket erősíti a Foly Arborétumból érkező különleges fenyőrügy szörp is, amelyeket további házi ízek, egy komplett szörpbár egészít ki.

A gasztronómiára fogékony látogatók természetesen a borok mellett könnyedén találnak kedvükre valót: a rillette, padlizsánkrém és friss körözött remek kiegészítője a badacsonyi boroknak, és laktató útravaló a hegyi túra előtt vagy után.

Slágerdesszert a badacsonyi hegyen

Az idei nyár további újdonsága a Kisfaludy-Ház Étterem új séfje, Csordás Gábor desszertje, az Ürmöske. Az idei nyár slágeralkotásának alapját egy helyi édesebb, fűszeresebb fehér bor adja, amelyet a költő és szerelme előszeretettel készítettek. A desszert csokoládékeretébe az ürmössel gazdagon meglocsolt babapiskóta kerül, amelyet a különlegesen elkészített mascarpone tesz még lágyabbá. A desszertre ezt követően arany mazsolát, a pálinkakrémre pedig aranyló szőlőszemeket tesznek.