„Sisi kedvenc borát” keresik

A Sisi Alapítvány Erzsébet királyné megkoronázásának 150. évfordulója tiszteletére, 2017. június. 7. napján 10 órai kezdettel szervezi meg hagyományteremtő céllal a „Sisi kedvenc bora” elnevezésű borversenyét.

 

A rendezvény célja, hogy hagyományőrző jelleggel népszerűsítse a klasszikus és hagyományos, valamint a friss és üde, fiatalos, jó minőségű magyar kézműves borokat, és velük a gondos gazda történetét egy-egy szőlőtőke megálmodásától egészen a borosüveg címkéje megtervezéséig.

A verseny különlegessége, hogy a borversenyre nevezett borokat okleveles, történelmi borvidékeinkről érkező kiváló szakmai zsűri bírálja el, akik a névadóhoz, Sisihez méltóan, hölgyek lesznek. A hazai bioborok számára külön bíráló bizottságot állítanak fel.

A legjobbnak értékelt minta (fehér-, rozé-, vörös-, szénsavas bor, borkülönlegesség, biobor, párlat (csak szőlő) elnyeri a „Sisi kedvenc bora” címet.

Június 7-én a Villa Grande Prémium Rendezvény Centrumban (2100 Gödöllő, Táncsics Mihály út 5.) a reggelit követően, 10:30 órakor bevonul a magyarok királynéja, Sisi a koronázási ruhában, miközben a Ju és Zsu Társulat előadásában hallhatjuk az Erzsébet musical egyik legismertebb duettjét. A Sisi Alapítvány kuratóriumi elnökének, és a Szakmai, valamint a Társadalmi zsűri elnökének köszöntője után megkezdődik az értékelés. Az ünnepélyes eredményhirdetésre kb.15:00 órakor kerül sor.

A díjak átadására 2017. július 15-én a dömsödi Vállalkozók Bálján kerül sor ünnepélyes keretek között, melyet a báli vacsora, tánc és szórakozás követ. Itt lehetőség nyílik a díjazott borok bemutatására és kóstolására is.

A „Sisi kedvenc bora” díj tulajdonosa, valamint az összes kategóriában aranyérmet vagy különdíjat kapott borok bemutatkoznak majd 2017. november 18-án a IV. Jótékonysági Sisi Bálon is.

A borverseny felhívását, a szabályzatot és a nevezési lapot ezen a linken lehet letölteni.