Indítsd roséval a nyarat!

2017. május 12-14. között a budapesti Városligetben, a Vajdahunyadvár mögötti árnyas réten rendezik a Rosalia – Rosé és Pezsgő Ligetet.

 

Több mint 50 borász borai mellett a street food ételek legfrissebb kínálata is bemutatkozik. A színpadon minden este koncert és éjszakába nyúló buli szórakoztatja a borozókat: fellép többek között ByeAlex és a Slepp, a Muriel, a Zaporozsec, a Blahalouisiana, és DJ Juhász Laci. A Fonó izgalmas és fiatalos folklór programmal készül: néptáncos flashmob a Hősök teréről, bemutatkozik az örökvidám Vadrózsák Néptáncegyüttes, részesei lehetünk az egykori táncházmozgalom újra gondolt hangulatának.

Gasztronómia

A roséhoz, gyöngyöző és habzó borhoz, pezsgőhöz szinte bármilyen étel illik, amit szívesen fogyasztunk sétálás közben. A fénykorát élő „street food” irányzat változatos gasztronómiai kínálattal készül az idei Rosaliára is. Felfedezésre vár a bisztrókonyha kínálata, sajtok és sonkák világa, a kemencés buci, kolbászkák kenyértölcsérben, lepénykenyérben kínált hazai felvágottak, vasalós lepény, különleges burgerek. Újdonságként mutatkozik be az olasz panini és a piadina, az olasz lepénykenyér. Az édesszájúak sem maradnak éhesek, lesz kürtőskalács, bonbonok, csokoládés finomságok, macaronok, főzött fagylaltok, rétesek és finom kávé.

Liget Bora választás

Kerestetik a tavasz legnépszerűbb roséja! A nagy népszerűségnek köszönhetően idén is folytatódik a Liget Bora választás a Rosalián. Közel 40 kiváló rosé verseng a kitüntető címért – van köztük csendes és buborékos is. Aki szeretne részt venni a szavazáson, nem kell mást tennie, mint a versenyben induló rosék közül minél többet megkóstolni, majd a 3 legkedvesebb bort ízlés alapján rangsorolni. Aki szavazatát a helyszínen sétáló hostesseknek, vagy a Liget Ponton adja le, meglepetésben részesül.

Butlers Borkvíz Bár

Bor és dizájn, mára elengedhetetlen kellékei egymásnak még a Rosalián is. Aki szeretné egy impozánsan berendezett környezetbe csöppenve borismereti tudását gyarapítani, nincs más dolga, mint felkeresni a Butlers Borkvíz Bár sátrat, ahol a hangulatok bútorokká lesznek, és a bútorok hangulatot teremtenek. A Nébih Borászati és Alkoholos Italok Igazgatósága ebben az egyedi környezetben segít eligazodni a borok világában. Mit érzünk, ha hibás borral találkozunk, felismerünk-e olyan hétköznapi illatokat, mint a rózsa, a málna vagy a tea illata? El tudjuk-e helyezni Magyarország borvidékeit egy térképen? A játékos kedvűek egy szerencsekereket megforgatva ajándékot is nyerhetnek. Az interaktív sátorba beléphet bárki, aki rendelkezik egy Rosaliás kóstolópohárral.

Beszélő Poharak

Különleges és szórakoztató meglepetés várja az idei Rosalia vendégeit. A kóstoláshoz vásárolható Rosaliás kristálypoharak egy-egy jellegzetes feliratot rejtenek. A sors dönti el, hogy kinek mit üzen az a pohár, amihez előre láthatóan egész este szoros kapcsolat fogja fűzni. Hogy mit takar a 12 féle sejtelmes üzenet, kiderül a helyszínen fellapozható Rosalia katalógusból, vagy elolvasható a honlapon. Aki nem hisz a horoszkópokban, most próbára teheti a Rosalia Beszélő Poharainak varázserejét.

A Rosalia – Rosé és Pezsgő Liget nyitva tartása:

  • Május 12. péntek 14-24 óra között
  • Május 13. szombat 12-24 óra között
  • Május 14. vasárnap 10-21 óra között

A belépés ingyenes. A borkóstoláshoz 1000 forintért kristály kóstolópohár vásárolandó. Aki elővételben vásárol poharat, elkerülheti a sorban állást, és egy ajándék borkóstolót is kap a helyszínen. A rendezvény fizetőeszköze az 500 forintért bérelhető és feltölthető Festipay fesztiválkártya, illetve ingyenesen használható az érintés nélküli MasterCard PayPass és VISA payWave bankkártya.