Villányi prémium borok Budapesten

Tizennyolc neves villányi pincészet mutatja be prémium borait a március 17. és 19. között a budapesti Corinthia Hotelben megrendezésre kerülő VinCE Budapest Wine Show-n.

 

A Villány-Siklósi Borút Egyesület elnöke, Pataki Kinga kiemelte: a résztvevők a borvidék zászlósborát jelentő tizenöt Villányi Franc-tételt és további tizenöt egyéb jellemző villányi szőlőfajtákból, illetve azok házasításából készült prémium borokat kóstolhatnak a rendezvényen.

A Villányi Franc-ról úgy vélekedett: a cabernet franc „természetes otthonra lelt Villányban, évről évre növekszik ismertsége és elismertsége, s jelenleg már méltó vetélytársa a francia Loire-menti és az európai cabernet franc boroknak”.

Csúcsházasítások, merlot, cabernet sauvignon, kékfrankos, portugieser, valamint egy prémium chardonnay reprezentálják majd a borvidéket a rendezvényen, amelyre idén „borász fogadóórákkal” is készülnek. Minden páratlan órában más-más pincészet képviselője mutatja be borait.

Az eseményen mások mellett Gere Attila, Bock József, illetve Tiffán Ede és Zsolt borászata, a Vylyan, a Csányi, a Mokos Családi Pincészet, valamint a Malatinszky Kúria Organikus Szőlőbirtok, a Jackfall Bormanufaktúra és a Janus Borház képviselteti magát.

(Forrás: MTI)