Média Bora díjátadó gálavacsora

Április 13-án, szerdán ünnepélyes keretek között átadtuk a Média Bora verseny díjazottjainak az okleveleket. A díjátadó gálavacsorát a kétnapos Médiapiac, Kutatás és PR konferencián tartottuk. Öt kategóriában hirdettünk győzteseket mintegy 160 vendég körében, akik a marketing- és a médiaszakma képviselői közül kerültek ki.

Öt kategóriában hirdettünk győzteseket mintegy 160 vendég körében, akik a marketing és a média szakma képviselői közül kerültek ki.

A Magnus Cuvéet illető oklevelet a Szöllősi Pincészet képviseletében személyesen vette át Szöllősi Zoltán. A borász legkedvesebb boráról van szó. Szöllősi Mihály, az Év Bortermelője szomorú távozása után gyermekei Ágnes, és Zoltán továbbviszik Édesapjuk szellemi örökségét, Ágnes mellé Zoltán is beszállt a vállalkozásba.  Gál Zsuzsanna személyesen vette át a Gál Pincészet Kékfrankos rosé kiüntetését.

 

A kategória győzteseken kívül számos nagyarany- és aranyérmes díjazott is részt vett a díjátadón. Az ételek mellé különböző borokat kínáltunk. Meghívottaink között szerepelt a Béres Szőlőbirtok, aki 2015-ben Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka lett és a 2011-es Lőcse Furmintjukkal nagyaranyérmet nyert, a Dubitz Borház, aki a Borkertek birtoka kitüntetést nyerte el, hiszen a korábbi években minden rendezvényünkön kiállított. Itt volt továbbá a Holdvölgy Borászat képviselője, akik 2015-ben Magyarország 2. legszebb szőlőbirtoka lett.

fotó: Réti Dóra

A gálavacsorán a borász társadalom tagjai szép számban képviselték magukat,  átvették a Média Bora versenyen elnyert nagyarany, illetve aranyérmes oklveleiket a Pálinkás Borászat, a Harsányi Pincészet, a Tokaj Classic, az Antal Pince, a Linbrunn Borház és a Pannon Tokaj képviselői.

A vacsora után sétáló borkóstolón lehetett megkóstolni a fent említett tételeket a termelők kalauzolásával. A Garamvári, a Royal Tokaji és a Thummerer borokat a Bor és Piac magazin képviseletében Eszenyi Mónika pohárnok mutatta be. A Dobosi Pincészet Olaszrizlingjét is megkóstoltuk a segítségével. Egri Borász barátaink közül a Kovács Nimród Winery mutatta be többek között a Soul Syrah-ját, a  St. Andrea Borászat négy tételt hozott, köztük a Napbort, a Merengőt és az Áldást.