Bujdosó Ferencet tagjai közé választotta a Magyar Bor Akadémia

A Magyar Bor Akadémia április 16-án tagjai közé választotta Bujdosó Ferencet, a dél-balatoni Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet vezető borászát.

Az Akadémia a magyar bor ügyének szolgálatára és képviseletére jött létre 1992-ben. Jelenleg 133 rendes, 12 örökös és 14 tiszteletbeli tagot számlál. Az Akadémia tagjainak – akik között egyébként a szakmailag elismert borászokon túl művészek, tudósok és közéleti szereplők is találhatók – közös célja, hogy a magyar borkultúrát a legmagasabb szintre emeljék.

A dél-balatoni régió borászai egyöntetűleg Bujdosó Ferencet jelölték a Magyar Bor Akadémia tagságára, aki örömmel vállalta a tisztséget.

A 23 éve egyre nagyobb megbecsülést szerző „Az Év Bortermelője Magyarországon” cím odaítélése mellett a Bor Akadémia 2007 óta további feladatokat is ellát, így többek között az intézmény nevéhez fűződik a „Minősített Magyar Borverseny” valamint „Az Év Boros Kiadványa” pályázat meghirdetése is.

„Örömmel tölt el, hogy mind a dél-balatoni borrégió szereplői, mind a Magyar Bor Akadémia méltónak talál arra, hogy tagságommal még többet tehessek a magyar bor elismertségéért. Ezúton szeretném megköszönni valamennyi támogatómnak a jelölést, az Akadémiának pedig, hogy tagjai közé választottak” – mondta Bujdosó Ferenc.

Ferenc a Kertészeti Egyetem szőlész-borász szakának elvégzése után a Bujdosó Pincészet vezető borászaként, majd a Balatonboglári Hegyközségi Tanács elnökeként is céljául tűzte ki, hogy a magyar borkultúra fellendítésében részt vállaljon. „Együttesen még hatékonyabbak lehetünk, mindig ebben hittem” – tette hozzá.