Zsűriztük a Média Borait

Idén is megrendeztük a Média Bora versenyt, melynek keretében a magyar média (sajtóorgánumok, ügynökségek, szakmai szövetségek) borszerető és borértő prominensei bírálják el a benevezett tételeket és választják ki a szakma kedvenceit.

A megmérettetésre 60 tétel érkezett habzóbor és pezsgő, fehér-, rosé-, vörös- és desszertbor kategóriákban. A legtöbb mintát TokajEger és Villány szállította, de más borvidékeink is képviseltették magukat az egységesen magas színvonalú kóstolósorokban.

A 25 bíráló három zsűriben tevékenykedett, melyekben a szakmai irányítást Kosárka József nemzetközi borakadémikus, Dr. Kovács Tibor, a Tokaj-Hétszőlő birtokigazgatója, valamint Keresztes ÁkosAz év fiatal borásza biztosította. Az egyes zsűrik kategóriánkénti favoritjait végül a zsűrielnökök kóstolták össze, hogy meghatározhassák a végeredményt.

Média Bora verseny győzteseit – a hagyományoknak megfelelően – idén is a Médiapiac éves nagykonferenciáján hirdetik ki, melynek ezúttal Eger ad otthont, 2015. március 18-19-én. A versenyről a Bor és Piac áprilisi számában is részletes beszámolót közlünk.