Az angol újságírók által javasolt legjobb 10 bor

Matthew Jukes két nagyszerű borra is hivatkozik: „az év eddigi legizgalmasabb spanyol fehér bora ”illetve „tökéletes vörösbor mindenféle ételhez”.

Jukes a Daily Mail újságírója a fent jellemzett fehérbort pusztító Godellóként is emlegeti. Továbbá hozzáteszi, hogy ez a tétel Spanyolország fehérei közül a legjobb.

Hasonlóan lelkesen mutatta be a dél-afrikai börösbort is, melyet brilliáns és egyszerű Pinotage-ként is jellemez.

Egy másik borászati rovatban, Hamish Anderson a Daily Telegraph írója szintén egy fantasztikus fehér házasítást magasztal. Olly Smith a Mail on Sunday nevű újságban egy szintén igen különleges tételt javasol olvasóinak.

És most lássuk, hogy melyek ezek a kíváló borok!

Domaine Les Grandes Costes Pic Saint Loup 2009

„A sziklás Pic Saint Loup jónéhány gyönyörű languedoc-i bornak otthona. A régi, alacsony terhelésű ültetvények, illetve a hosszú, meleg, napos nyár következtében a borok erőteljesek és koncentráltak. A területre jellemző Syrah és Grenache fekete, erdeigyümölcsös, fűszeres borokat produkál.” – írja Kirby .

Three Houses GSM

A Mail on Sunday újságírója, Olly Smith egy olyan spanyol bort választott ki, mely az Aldi üzletekben kapható, és nem több, mint 5 Font. Véleménye szerint ár-érték arányban ez a valenciai bor tökéletesen hozza, azt, amit várnak tőle.

Gerovassiliou Malagousia 2010

Ez az a bor, melyet Smith egy igen különleges nedűként jellemez. Elsősorban tengeri halakhoz, vagy pedig elegáns aperitivhez javasolja. A görög tétel tökéletes harmóniát mutat a barackos néhol egzotikus gyümölcsösségével.

2011 Late Harvest Riesling, Elgin

A The Times újságírója, Jane MacQuitty ezt a dél-afrikai rízlinget javasolja olvasói számára. Véleménye szerint Paul Cluver, apa és fia készíti a vidék legfinomabb édes rízlingjét. Hozzátette, hogy ez a zöldes, arany színű bor a maga mineralitásával és ananászos gyümölcsösségével igazán élvezetes.

2011 Pagos del Galir, Godello, Valdeorras

Ezt a bort a Daily Mail-től Matthew Jukes Spanyolország idei legizgalmasabb fehér tételeként emlegeti. A borban megjelenik a gyönyörű jázmin  és az érett körte illata, mely némi citrussal párosul.

2012 Cambalala, Fairtrade Pinotage, Western Cape

Jukes szintén egy brilliáns és egyben olcsó nedűt is választott, mely véleménye szerint egy finom sült bárány mellett mutatja a legjobbat. A gyönyörű, érett cseresznye és kávé illat teszi igazán különlegessé. A bor nem túl erős, így tökéletesen párosítható különféle ételekkel.

Pouilly Fuissé Vignes Blanches 2011 Cordier Pere & Fils

Ezt a bort javasolja a The Scotsman újságírója, Rose Murray Brown. Azoknak, akik szeretik a telt, gazdag chardonnay-t, azoknak a fűszeres, mézes, intenzív illatú és ízű Pouilly Fuissé Crdiertől nagyon nagy élményt nyújt.

2009 Cabernet Sauvignon/Merlot, Vergelegen

Hamish Anderson, a Daily Telegraph írója választása erre a borra esett. A házasításban lévő túlnyomó részt Cabernet Sauvignon mellett a Merlot és a Cabernet Franc igen jó hatással van a borra. Az utóbbi két fajta frissességet, ízletes alkotóelemeket ad a szederben gazdag ízvilágának.

2010 Château d’Anglès ‘Classique’, La Clape

A szintén Anderson által javasolt fehér bor nagyon sikeres a Languedoc-hoz tartozó La Clape vidéken. Ez a Bourboulanc, Grenche Blanc és Roussanne házasítás egy igen kiváló választás.

Forrás: thedrinksbusiness.com