Bemutatkozott a Lajvér Avantgarde Pincészet

Egyedi sajtótájékoztatót tartottak, amit a Mix Club modern eleganciája, a kötetlen, beszélgetős hangulat még különlegesebbé tett. Illetve Grecsó Zoltán táncművész és partnere által bemutatott avantgárd balett sejteni engedte, hogy egy ízig-vérig mai, modern, formabontó, mégis érthető, szerethető, ″fogyasztható″bor (és borászat) kerül terítékre.

„A cél egy kaliforniai stílusú borászat megteremtése volt, annak minden vonatkozásában”– mondta el Béni Gábor ügyvezető. „Ez a minőségi szemléletben, technológiai színvonalban és a borok stílusában egyaránt megjelenik. A gyümölcsös, illatban, ízben, zamatban gazdag, telt borokhoz a Szekszárdi borvidék hagyományai és adottságai tökéletes alapot adnak. Így már nem kell Napa Völgybe utaznia a kaliforniai borok rajongóinak sem, hisz a hazai üzletek polcain is megtalálja a mind csomagolásában, mind stílusában nemzetközi formátumú borokat, szekszárdi kiadásban is.”

„A Lajvér Avantgarde borászat különlegességét egy izgalmas kettősség adja. A kímélő, alapvetően kis, kézműves borászatokra jellemző, kézimunkán alapuló feldolgozást sikerült „nagyüzemi” méretűre emelni, így biztosítva mindkét kategória előnyeit a fogyasztóknak: kímélő technológia, igényes kézi munka, nagyobb odafigyelés a kézművesség jegyében, valamint megbízható, állandó minőség és elfogadható árak a nagyobb üzemméretnek köszönhetően” – tette hozzá Nagy Attila termelési igazgató.

A Lajvér Avantgarde így nem csupán modern csomagolásával, új ízvilágával, de teljes gondolkodásmódjában is egy új, mondhatni avantgárd színfoltot jelent majd a boros palettán.

A Mix Clubban megrendezett estén bemutatásra került a pincészet több bora is. Többek között fehér, rozé, siller és négy féle vörösbor, amelyek között Herczeg Ágnes borszakértő kalauzolta az odalátogatókat.

Az este első bora a 2012-es Cuvée Blanc volt (Pinot blanc, Sauvignon blanc, Cserszegi fűszeres házasítás), ami Párizs pezsgését, könnyed eleganciáját, játékosságát és finom vonalát idézte. Egy igazi nagyvilági, illatos, vidám gyümölcsbomba.

A következő egy igazi friss, tiszta, Primőr rozé volt. Ez a bor Shanghai-t idézi a felhőkarcolókkal és a folyópart korzójával.

A siller, amit meg lehetett kóstolni egy kadarka alapú hordóminta volt, ami fűszeres, egzotikus világot idézett..” – mondta el Herczeg Ágnes.

További információ a www.lajverbor.hu oldalon található.