„A Lajvér Avantgarde borászat különlegességét egy izgalmas kettősség adja. A kímélő, alapvetően kis, kézműves borászatokra jellemző, kézimunkán alapuló feldolgozást sikerült „nagyüzemi” méretűre emelni, így biztosítva mindkét kategória előnyeit a fogyasztóknak: kímélő technológia, igényes kézi munka, nagyobb odafigyelés a kézművesség jegyében, valamint megbízható, állandó minőség és elfogadható árak a nagyobb üzemméretnek köszönhetően” – tette hozzá Nagy Attila termelési igazgató.
A Lajvér Avantgarde így nem csupán modern csomagolásával, új ízvilágával, de teljes gondolkodásmódjában is egy új, mondhatni avantgárd színfoltot jelent majd a boros palettán.
A Mix Clubban megrendezett estén bemutatásra került a pincészet több bora is. Többek között fehér, rozé, siller és négy féle vörösbor, amelyek között Herczeg Ágnes borszakértő kalauzolta az odalátogatókat.
Az este első bora a 2012-es Cuvée Blanc volt (Pinot blanc, Sauvignon blanc, Cserszegi fűszeres házasítás), ami Párizs pezsgését, könnyed eleganciáját, játékosságát és finom vonalát idézte. Egy igazi nagyvilági, illatos, vidám gyümölcsbomba.
A következő egy igazi friss, tiszta, Primőr rozé volt. Ez a bor Shanghai-t idézi a felhőkarcolókkal és a folyópart korzójával.
A siller, amit meg lehetett kóstolni egy kadarka alapú hordóminta volt, ami fűszeres, egzotikus világot idézett..” – mondta el Herczeg Ágnes.
További információ a www.lajverbor.hu oldalon található.