Geönczeöl Attila
Munkahely
Ital Magyarország Kft
Pozíció/beosztás
kiskereskedelmi vezető ill. szabadúszó szakíró
Munkahelyek
Tanulmányok
Egyéb:
BBJ Wine in Hungary évkönyv szerzője és főszerkesztője 2011 és 2012
A Magyar Bormarketing Program 2008-2011, majd a Közösségi Bormarketing Stratégia 2009-2014 társzerzője, a Regionális Részstratégia írója
Borongoló Borutak Magyarországon 2003 kiadvány főszerkesztője
Szabadúszó bor- és gasztronómiai szakíró, szerkesztő: Borigo Magazin, Bor és Piac Magazin, Pesti Műsor, Élelmiszer Magazin stb.
Nemzetközi borbíráló:
Concours Mondial de Bruxelles, Finger Lakes USA, Les Grands Concours du Monde, Moldavian Wine Challenge, Sauvignon Forum, VinAgora, Vinitaly, Vinoforum stb.
Szakmai-társadalmi pozíciók:
FIJEV tagság 2008 óta (Nemzetközi Borszakírók Szövetsége)
Vidékfejlesztési Minisztérium, Bormarketing Bizottság, elnök (2010-2011)
Vinum Praemium Alapítvány (Borászok Borásza) kuratóriumának tagja 2013-ig
Szkala Borászok és Szőlészek Polgári Társulása Garamkövesd (Felvidék), elnök
Borászati filozófia:
Főállásom mellett egy kisbirtokos pincét is működtetek. A Geönczeöl Pince valamivel több mint 1 hektáros szőlőterülettel rendelkezik a felvidéki Muzslán, ahonnan a termés a 130-150 éves garamkövesdi pincékbe kerül. A szőlőben a környezetvédelmet és fenntarthatóságot, valamint az alacsony tőketerhelést tartjuk fontosnak, tiszteljük a nagyszerű alapanyagot adó 40-50 éves tőkéket, a parlagon heverő területeket pedig fokozatosan betelepítjük. A pincében hagyományos módszerekkel, spontán erjedéssel, kíméletes módon készülnek a borok, egyelőre Zöld veltelini, Olasz rizling, Rajnai rizling, Leányka, Szent Lőrinc fajtákból. Legjobb évjáratokban születik meg az ősök nevének emléket állító Karcsa házasítás és a késői szüretelésű Olasz rizling („Ősz húrja”).