Ingyenes tanácsadással segíti a vállalkozókat a SEED Alapítvány

A koronavírus-járvány miatt kialakult rendkívüli helyzet különösen érzékenyen érinti a kisvállalkozókat. Őket felkarolva ingyenes tanácsadást indított a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány.

Juhász Anikó, az Agrárminisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy az 1998 óta közhasznúként működő alapítványt 1990 elején hozták létre vállalkozói érdekképviseletek, felsőoktatási intézmények, pénzintézetek és két minisztérium. Az Agrárminisztérium és az Innovációs és Technológiai Minisztérium célja – a többi alapítóval együtt – a magyarországi vállalkozói ismeretek, a vállalkozói kultúra fejlesztése, a vállalkozók digitális szemléletének elmélyítése, üzleti tudatosságának erősítése, részben tréningek, részben pedig mentorálás útján.

A helyettes államtitkár kifejtette: a jelenlegi helyzetet felmérve, az alapítvány keretei között olyan oktatók, trénerek és vállalkozók ajánlják fel ingyenes segítségüket, tanácsukat, támogatásukat, akik vállalkozásfejlesztésben szerzett tudásuk, tapasztalataik birtokában próbálnak meg válaszolni a vállalkozók által felmerülő kérdésekre. A vállalkozóknak most segítségre van szükségük ahhoz, hogy az előttünk levő hónapokban alkalmazkodni tudjanak a megváltozott körülményekhez. Ezért az alapítvány elérhetővé tette a nála felhalmozott tudást és online, vagy telefonon válaszolják meg a vállalkozók kérdéseit – mondta Juhász Anikó.

A SEED Alapítvány kezdeményezéséhez több mint 30 szakértő csatlakozott, a vállalkozások díjmentesen kaphatnak segítséget az alábbi négy területen:

  • vezetői támogatás – a vezető személyének, mentális állapotának erősítése, támogatása,
  • üzleti modellek, üzleti tervek újragondolása, átalakítása, újratervezése,
  • online marketig, megváltozott jelenlét az online platformokon
  • változás kezelése, a változás szervezetre gyakorolt hatásának azonosítása, kezelése

A díjmentes szolgáltatás az alábbi linken érhető el: http://tanacsadas.seed.hu/veszhelyzet-info

(Forrás: AM Sajtóiroda)