Borászati üzem állami támogatással

A magyar kormány minden olyan beruházás mögött ott áll, ami támogatja hazánk önellátásának további erősítését – jelentette ki dr. Nobilis Márton az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a Balaton Agrár Zrt. borászati üzemavató ünnepségén, Ordacsehin.

Az államtitkár kifejtette, az önellátást leghatékonyabban úgy lehet megvalósítani, ha vannak olyan nagy létesítmények, amelyek biztosítják a minőséget és a mennyiséget egyaránt. Az Ordacsehin található új üzemben ezek a lehetőségek adottak, ezért is támogatta a kormány a Vidékfejlesztési Program keretében vissza nem térítendő összeggel az összesen csak nem egymilliárd forintból megvalósult beruházást. Ez a támogatás többek között lehetővé teszi a piacbővülést, zöldmezős beruházást, és a fenntartható gazdaság kiépítésével tovább csökkenti az ökológiai lábnyomát.

Dr. Nobilis Márton a 4 fontos pillérre a fenntarthatóságra, hatékonyság növelésre, modernizációra és integrációra hívta fel a figyelmet. A Balaton Agrár Zrt.-nél ezek teljesülnek. Hozzátette, jövőbeli fejlesztésekre is van lehetőség, mert a kormány ott áll partnerként mindenki mögött, aki szeretne fejleszteni. Ez az üzem lehetőség itt helyben több borásznak arra, hogy feldolgozzák a szőlőjüket és jó minőségű bort állítsanak elő. Kifejtette, számítunk a borászokra, és a borászok is számíthatnak az agrárkormányzat együttműködésére.

(Forrás: AM Sajtóiroda)