Június 1-3. között a campaniai Agerola városa ad otthont a Concours Mondial de Bruxelles pezsgőkre és habzóborokra fókuszáló felvonásának. A zsűri 960 mintát értékel.
A Nápoly-közeli városba több mint 50 szakértő zsűritag érkezett, míg a tételek 25 országból származnak. A legtöbb minta régiós szinten Champagne-ból érkezett, 160 nevezővel, de Olaszország sem áll rosszul több mint 300 borral, amelyek között 100 felett van a Preoseccók száma.
Campaniában jelenleg évi 8-9 millió euró értékben állítanak elő habzóborokat, elsősorban DOC és DOCG eredetjelöléssel, és olyan, részben autochton fajtákból, mint az Asprinio, Falanghina, Greco, Fiano, Coda di Volpe és Aglianico. Ezek az italok az elmúlt években a szeretett helyi italból a piacon is releváns termékké váltak, és a termelők érdeklődése is megélénkült a szélesebb körű értékesítés iránt.