Új résztvevőkkel, új helyszínekkel és jótékonysággal jön a III. Murci GasztroFesztivál

default

Hosszú kihagyás után október 9-én újra birtokba vehetjük a balatonlellei Kishegyet, ugyanis harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Murci GasztroFesztivál a balatonlellei Kishegyen.

Az elmúlt években olyannyira sikeresek lettek a kishegyi rendezvények, hogy egyre többen tették fel a kérdést: ugye lesz Murci? Mikor lesz Murci? A jelenlegi szabályzások értelmében a szervezők úgy döntöttek, hogy belevágnak a szervezésbe. A rendezvényre a környék legjobb éttermei, borászatai, cukrászdái mellett számos más vállalkozó települ ki, hogy egy közös gasztrofesztiválon mutassa meg, hogy a Balaton ősszel is kiváló úticél lehet. A koncepció szerint 8 helyszínen 11 étterem, 9 borászat, 2 cukrászda és 1 delikát üzlet kínálja majd a finomabbnál finomabb portékáit, mindemellett megtalálhatók lesznek a környék kézművesei is.

Az eddig megszokott helyszíneken kívül egy új, kultikus helyszínen – a Bolemon tanyán is várják a látogatókat, ami skanzen szerű épületeivel, gondozott kertjével kiválóan beleillik a kishegyi hangulatba. „Új résztvevők és új helyszín is lesz, ami azt jelenti, hogy fejlődik a rendezvény, fejlődik a környék gasztronómiája, és ez mindenképpen egy előremutató dolog” – fogalmazott Pócz József borász.

A rendezvényen második alkalommal adják át a rendezvényt szervező vállalkozók által alapított „Büszkeségünk” díjat. Az elsőt a balatonlellei magyar és Európa bajnok bokszoló, Dévényi Izabel kapta. Idén a szervezők választása a Magyar Gyermekmentő Alapítványra – és az általuk megálmodott balatonlellei Gyermekmentési Pontra esett. A díjon felül minden helyszínen gyűjtést is szerveznek, hogy ezzel is támogassák a projekt mihamarabbi létrejöttét. „Mi továbbra is nagyon fontosnak tartjuk a környékbeli embereket, az itt élőket, ezek a rendezvények nekik is szólnak, ezért gondoltuk, hogy díjazzuk azokat, akik sport, kulturális, vagy bármilyen területen kimagaslót nyújtanak. A Magyar Gyermekmentő Alapítvány sok éve dolgozik Balatonlellén a nyári hónapokban, így méltán lehetünk büszkék rájuk” – mondta Tóth Balázs, a Dél-balatoni Borút Egyesület alelnöke, a BL YachtClub ügyvezetője.

A hatályos jogszabályok értelmében – mivel a rendezvény gasztro rendezvény – védettségi igazolvány nélkül is látogatható.

A szervezők ígérete szerint a klasszikus főszezonon kívüli program kavalkád nem áll meg, az alábbi nagy rendezvényeken is várják a vendégeket:

  • november 26. Jégpálya nyitás
  • december 4. Adventi GasztroPiknik és Karácsonyi Vásár
  • december 31. Szilveszteri Regatta vitorlásverseny