A X. Food Truck Show a magyaros ételek bűvöletében jött létre, kiemelt figyelmet fordítva a mangalica húsra. Idén a NoSalty szakmai díját a BazsaLicom Foodtruck nyerte el a Malacpofás Pogiburgerével. A burger megálmodója, Bocskai Balázs pedig felfedte az eddig titkos receptet.
Hozzávalók 5 darab burgerhez:
Konfitált malacpofa:
- 10 db malacpofa
- 1 kg kacsazsír
- 1 kg mangalicazsír
- 2 szár répa
- 2 szár petrezselyemgyökér
- fél fej zeller
- fél fej karalábé
- 2 fej fokhagyma
- 3 fej hagyma
- 1 csokor kakukkfű
- 1 csokor rozmaring
- ízlés szerint só, bors, paprika
Lecsó:
- 15 dkg húsos, füstölt szalonna
- 3 fej hagyma
- 5 db paprika
- 3 db paradicsom
- fél szál gyulai kolbász
- 3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors, fűszerpaprika
Egyéb:
- 10 dkg Tekeres Völgyi Rusztik sajt
- 5 db kovászos uborka
- 5 db óriás sajtos pogácsa
Elkészítés:
- A konfitált malacpofát sózzuk, borsozzuk, majd tepsibe tesszük.
- Megpucoljuk a gyökeres zöldségeket, és a zsírt a malacpofa mellé tesszük a tepsibe. Ezt 110 fokon 5 órán át sütjük.
- A lecsóhoz a szalonnát apróra vágjuk, kiterítjük és lepirítjuk. A vörös hagymával ugyan így teszünk.
- A paprikát és paradicsomot felkockázzuk.
- Hozzáadjuk a paprikát, kevergetve pirítjuk.
- Amikor a paprika összerogyott, hozzáadjuk a paradicsomot, megsózzuk, borsozzuk és zúzott fokhagymával is ízesítjük.
- A végén belefőzzük az apróra vágott gyulai kolbászt.
- A pogácsákat lapjával kettévágjuk, és a vágási felületet zsíron megpirítjuk.
- A pogácsa alsó részébe tesszük a kovászos uborkát, rá a konfitált malacpofát, majd a lecsót. Erre tesszük rá a sajtot, és a pogácsa tetejét.
A BazsaLicom Foodtruck-kal legközelebb az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron találkozhat a közönség, amelyet 2019. szeptember 26-29 között rendeznek meg.
(Forrás: X. Food Truck Show)