A pezsgők ugyan nem a pince fő irányát jelentik, de jelentőségük egyre nő. Ennek jegyében hamarosan hét újabb tétellel találkozhatunk majd.
„A pezsgőkészítés számunkra egy sajátos tapasztalás és játék egyben. Ugyanakkor egyre tudatosabban figyelünk a St.Andrea pincéjében készülő pezsgőkre. Az éttermekben, a vendégfogadáskor, köszöntéskor és egyáltalán a gasztronómiai kultúrában fontos és szép szerepe van” – mondja Dr. Lőrincz György.
Ennek jegyében idén a 2016-os évjáratból 2 új, a 2017-es évjáratból pedig 5 pezsgőt várhatunk a St.Andreától. Ezek között lesz fehér Cuvée, fehér Kadarka, rozé Kadarka és Kékfrankos, rozé Kékfrankos és Menoir, illetve egy Grand Cuvée Pezsgő is. Utóbbitól különösen sokat várnak az alkotói.
Céljuk, hogy dűlőnként és fajtánként is megtalálják az optimális érettséget és a gyümölcs-egyensúlyt.