Téli depresszió? Whiskyt rá!

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Tanácsolja  Szombati Zsolt, a The Famous Grouse hazai nagykövete. Változnak az idők, változnak a szokások. Publius Ovidius Naso egyik versében még ezt javasolta ugyanerre a problémára: „Fűts hát fával s borral!”, de nyilván a whisky is jó megoldás.

 

A szürke, esős napokra Szombati Zsolt szerint a takarónk és kedvenc könyvünk mellett nem is lehetne jobb partnerünk, mint egy-egy különleges, téliesített whisky-költemény, ami garantáltan felmelegít és az ízlelőbimbóinkat sem hagyja hidegen. A The Famous Grouse hazai nagykövetének receptjei a meghitt téli hangulathoz:

Skót forró csoki

A skótok számára a whisky olyan, mint nekünk paprika: minden ízletesebb lesz tőle, ebbe pedig a forró csoki is beletartozik!

1 adag forró csoki

3cl The Famous Grouse

Narancskivonat

A díszítéshez:

Tejszínhab

Cukorkonfetti

 

Habcsókos whisky

A méltatlanul elhanyagolt brit gasztronómia világhírű elemeiből fantasztikus ízélményt kreálhatunk: nem kell hozzá más, csak az angol eredetű édesség, a habcsók és a skótok nemzeti itala.

4cl Famous Grouse

1 nagy kocka jég

Whisky habkarika (A jól ismert habcsók-receptet fűszerezzük egy cseppnyi whisky-esszenciával!)

A habcsók díszítéséhez:

Céklapor és/vagy citromos cukor

 

Whisky karamellel

A whiskyhez általában nem a karamell vagy a vanília ízét társítanánk, pedig kiváló kiegészítői az „élet vizének”.

4 cl The Famous Grouse

Házi vanília szirup (vaníliaszirup, citromlé, friss narancs)

A vaníliás whisky tetejére:

Naranccsal és citromhéjjal ízesített, karamellizált tojásfehérjehab