Jön a Soproni Óvatos Duhaj

Felsőerjesztésű ale sörrel szélesíti szortimentjét a Soproni. A Soproni Óvatos Duhaj IPA márciustól kerül az üzletek polcaira és egyes vendéglátó egységekbe.

 

A változatosságot és a széles választékot igénylő fogyasztók folyamatosan keresik a lehetőségeket, hogy új ízeket próbáljanak ki. A Soproni válaszul a fogyasztói igényekre a nagy sörgyártók között elsőként jelenik meg a magyar piacon egy felsőerjesztésű, ale típusú sörrel.

A Soproni Óvatos Duhaj IPA egy felsőerjesztésű, szűretlen sör. A jól ismert Soproni minőségben készül, íze azonban egyértelműen különbözik a megszokott lagertől, de nem túl vad, könnyen iható, kellemesen keserű. Illata az aromakomlónak köszönhetően egyedi és különleges. Alkoholtartalma 4.8 százalék és a klasszikus Soproni sörhöz hasonlóan 100 százalékban magyar árpából készül.

Az IPA felső erjesztésű élesztővel készül, amely életerős, gyorsan osztódik és virágosabb, gyümölcsösebb ízvilágot eredményez. Az erjedés végén az élesztő a sör tetején gyűlik össze, amelyet speciális technológiával távolítanak el. A szűretlen sör jellemzője, hogy az élesztőnek köszönhetően még több zamat marad a késztermékben.

Az úgy nevezett India Pale Ale (IPA) söröket a XIX. században eredetileg azért készítették több komló felhasználásával és magasabb alkoholtartalommal a hajóra szálló britek, hogy megőrizzék minőségét a hosszú tengeri úton az indiai gyarmatokig. Napjainkban feléledt az igény a változatos ízvilágot biztosító felsőerjesztésű sörök iránt, amelynek hatására az IPA, mint az új irány zászlóshajója, szinte minden országban a sörforradalom legnépszerűbb típusa lett.

A Soproni Óvatos Duhaj IPA, bár nem tekinthető kézműves sörnek, olyan sörkülönlegesség, amely követi a kézműves sörpiac által diktált trendeket, de a Soproni Sörgyár tapasztalata garantálja, hogy nagyobb mennyiségben is mindig pontosan ugyanolyan minőségű legyen a végeredmény.

„Az egyik legjobb dolog, ami a magyar sörpiaccal történhetett, az a kézműves sörforradalom. A kis főzdék segítenek abban, hogy egy árvezérelt piacon igényt teremtsenek a változatos, új sörtípusok iránt. A nagy gyártóknak pedig az a feladata, hogy ezeket a trendeket követve, a választékot elérhetővé tegyék mindenki számára” – mondta Molnár Orsolya, a Soproni szenior márkamenedzsere.

A terméket azoknak ajánlják, akik kedvelik a klasszikus világos söröket, és kipróbálnának valami újat, de csak akkor, ha ez az ’új’ ránézésre nincs messze a megszokottól.