Magyar és külföldi kézműves sajtok, kecske-, juh- és tehéntejből készült termékek, valamint sajtkészítő workshop is várja az érdeklődőket péntektől vasárnapig a III. Belvárosi Sajtfesztiválon a budapesti Vajdahunyadvárban.
A szervező Kis-, Közép-, Agrárvállalkozók, Sajtkészítők Egyesületének célja többek között, hogy a hazai sajtfogyasztás növekedjen, és egyre magasabb legyen a sajtok minősége. Az ingyenes rendezvényen a látogatók bemutatókon sajátíthatják el a sajtkészítés fortélyait és mozzanatait, hazai és nemzetközi – egyebek mellett lengyel, cseh, francia, olasz – sajtokat kóstolhatnak, emellett szavazhatnak az év legjobb sajtjára is.
A háromnapos fesztiválon a nagy borrégiók képviselőinek borait, valamint kézműves söröket és pálinkákat is kínálnak a sajtok mellé.
A kóstolók és bemutatók mellett néptánc- és népzenei produkciókkal, valamint gyerekprogramokkal: interaktív játszóházzal és kalandparkkal is készülnek a szervezők.
(Forrás: MTI)