Új miniszteri biztos

A hegyközségek megújításáért és a szőlő-bor ágazat fejlesztéséért felelős miniszteri biztos megbízatása határozott időre szól, de legfeljebb addig, amíg a miniszter a hatáskörét gyakorolja.

Dr. Kiss Eliza jogászként végzett az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán illetve igazgatátszervezőként a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Államigazgatási Karán.

Több helyen dolgozott, mielött vidékfejlesztési miniszteri megbízott lett. 2010-től a Nemzeti Borakadémia Kft. ügyvezetője és tulajdonosa, 2008-tól 2010-ig MKOGY Képviselő Irodaház közigazgatás- és szervezetfejlesztési tanácsadója. 2010-től 2013-ig KEKKH közigazgatási és szervezetfejlesztési szakértője volt.

Több külföldi szakmai tapasztalatot szerzett, többek között a Gazdasági Minisztérium (Stuttgart) – hospitáció, Németország Állandó Képviselete (Brüsszel) – hospitáci, Magyarországi Régiók Brüsszeli Képviselete – hospitáció, Német Szövetségi Parlament – gyakorno, Baden-Württembergi Tartományi Parlament – ösztöndíjasként.

Publikációban megjelent borjogi szakkönyvve, a Borjogász; kézikönyv a gyakorlat számára – 2008-ban.

További információ a http://www.kormany.hu/hu/videkfejlesztesi-miniszterium/miniszteri-biztosok oldalon található.