„Izgalmas ízélményekkel várja az Unicum és a Boutiq’Bar az Unicum Riserva rajongóit a pünkösdi hétvégén megrendezésre kerülő Gourmet Fesztiválon – adta hírül a rendezvényt megnyitása előtti napon az Unicum. – Az érdeklődők az Unicum standján Nagy Zoltán bártender duplahordós érlelésű szuperprémium gyógynövénylikőrből készült longdrinkjeit kóstolhatják meg.”
Nagy Zoltán, a Budapesti Boutiq’Bar tulajdonosa három különleges Unicum Riserva variációt készített a Gourmet Fesztiválra: a citrusos, tőzegáfonyalével megalkotott Ruby Riserva, a Gomme sziruppal és Angostura bitterrel készült Riserva Fashioned és az Unicum Riserva perfect serve-je.
Az Unicum Riserva egyedi karakterét a duplahordós érlelésnek köszönheti, amely során az Unicum először a gyár legrégebbi, 80 éves hordójában képződött „fekete mézen” érlelődik, majd tokaji pincékből származó hordóba kerül át. Sajátságos, tökéletes harmóniáját, illetve utánozhatatlan karakterét ez a kettősség teremti meg.