Életének 91. évében elhunyt Paul Bocuse, a francia konyhaművészet kiemelkedő alakja.
Felmenői sok generáció óta egy kisváros molnárjai voltak, egyikük felesége már 1765-ben is különösen híres volt kitűnő főztjéről. A malmot 1840-ben bontották le, akkor a család a Saône folyó partján nyitott fogadót, amelyből a család első étterme kinőtt. Paul apja, Georges Bocuse 1925-ben házasság révén lett a Hotel du Pont de Collonges tulajdonosa, amely ma Restaurant Paul Bocuse néven működik.
Paul Bocuse már kilencévesen a családi étterem konyháján dolgozott, majd számos lyoni és párizsi étterem konyháján tökéletesítette tudását, végül 1956-ban átvette apjától az anyai nagyszülei által alapított étterem vezetését, amelyben kevesebb mint egy évtized alatt háromszor nyerte el a Michelin-csillagot: 1958-ban az elsőt, 1962-ben a másodikat, 1965-ben a harmadikat. 1975-ben elnyerte Francia Köztársaság Becsületrendjét, 1989-ben az Évszázad szakácsa címet. Több tanítványa is híres séf lett. Bocuse a névadója a világ legnagyobb presztizsű szakács versenyének, az 1987 óta minden évben megrendezett Bocuse d’Or versengésnek. 2008-ban megalapította a vendéglátás és a konyhaművészet egyik legnagyobb nemzetközi tekintélyű intézményét, a Paul Bocuse Intézetet (Institut Paul Bocuse).