Debreczeni Pincészet - Csabdi
Középbirtok
Teljes cím:
1222 Budapest Nagytétényi u. 16
Email cím:
info@debreczenipinceszet.huWeboldal:
http://www.debreczenipinceszet.hu
Telefon:
0612014882
Ügyvezető igazgató:
Debreczeni Kálmán
Főborász:
Debreczeni Kálmán
A birtok története:
A tőzsde világát hagyta ott a tulajdonos Debreczeni Kálmán az Etyek-Budai borvidéken elterülő saját 12 hektáros birtokáért.
A pince és a hozzá tartozó üzem bemutatása:
A kézzel szüretelt szőlő kis ládákban kerül a pincébe, ahol további szelekció után kerül feldolgozásra. A feltárás folyamatában cél a körülményekhez képest a lehető legkíméletesebb technikák alkalmazása. A vinifikáció során törekszünk a minél tisztább, a területre jellemző ízvilág kialakítására.
Az ültetvény bemutatása:
A magas tőkeszám és a talajhoz közeli tőke kialakítás előnyeit, az optimális termés mennyiség megválasztása mellett a lehető legmagasabb minőségű szőlő alapanyag megtermelése. Mindennek a lényege a szakszerűen, időben és nagy pontossággal elvégzett fitotechnikai munka, valamint a több lépcsős szüret alkalmazása. Aminek során, ugyanarról a tőkéről két-három menetben, az elkészíteni kívánt bortípusnak, a legmegfelelőbb érettségi állapotban lévő szőlőt szüreteljük. A pezsgő alapokkal kezdve, a rozén át, a nagy minőségű csendes borokig.
A birtok borai:
Pinot Noir 4,5 ha Chardonnay 4,2 ha Sauvignon Blanc 2,3 ha. Sárgamuskotály 1 ha. Zászlósborunk a z Ex Ante névre keresztelt Pinot Noir fehér és Chardonnay házasítás, melyet fahordóban érlelünk.
Vendégfogadás és egyéb szolgáltatások:
Etyek Újhegyi pincénkben előzetes bejelentkezés alapján várjuk csoportos vendégeinket.
További gondolatok a birtokról:
A magas tőkeszám és a talajhoz közeli tőke kialakítás előnyeit, az optimális termés mennyiség megválasztása mellett a lehető legmagasabb minőségű szőlő alapanyag megtermelése. Mindennek a lényege a szakszerűen, időben és nagy pontossággal elvégzett fitotechnikai munka, valamint a több lépcsős szüret alkalmazása. Aminek során, ugyanarról a tőkéről két-három menetben, az elkészíteni kívánt bortípusnak, a legmegfelelőbb érettségi állapotban lévő szőlőt szüreteljük. A pezsgő alapokkal kezdve, a rozén át, a nagy minőségű csendes borokig.