Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka nevezés


12700 Ft

A rendezvényről

A Bor és Piac szerkesztősége 2024-ben is meghirdeti a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka pályázatot!

Ki nevezhet?

Ami 2012 óta változatlan: a pályázaton minden magyarországi szőlőbirtok részt vehet, amely gazdálkodása során – azon túlmenően, hogy a legjobb minőségű szőlő és bor előállítására törekszik – gondot fordít a természet értékeinek megőrzésére, a szőlő és a pincészet esztétikai megjelenésére, a birtok és a környező táj harmóniájának kialakítására, a szakma és a borfogyasztók színvonalas tájékoztatására, a kulturált borfogyasztás népszerűsítésére.

Elsősorban azok jelentkezését várjuk, akik úgy érzik, sikerült megteremteniük a mai normáknak megfelelő, a természetes környezettel összhangban lévő, ugyanakkor a bortermelés hagyományait őrző birtokot. A természet értékeinek megóvása, a vendégbarát körülmények és nem utolsósorban a kulturált borfogyasztás népszerűsítése további fontos szempontok. A kis-, a közép- és a nagybirtokok külön kategóriában versenyeznek.

A pályázat feltétele

A nevezés előfeltétele, hogy a borespiac weboldalon a „Borászatok” menüpont alatt regisztrálva legyen a birtokuk. A szőlőbirtokok maguk töltik fel a birtok fontosabb adatait és legfeljebb 12 fotót a webes felületre. Ehhez összeállítottunk egy segédanyagot, amely a birtok feltöltése során látható. Kérjük, pontosan jelöljék meg, melyik kategóriába tartoznak: kisbirtok 10 hektár megművelt szőlőterületig, középbirtok 11-50 hektár között, nagybirtok 51 hektártól.

A nevezés díja 10 000 Ft +Áfa, a nevezés március 1 és március 31. között tart.

A címmel járó előnyök

  • Három kategóriában hirdetünk három helyezettet, a dobogósok oklevelet kapnak
  • A dobogósokról cikket írunk, amelyek megjelennek a Bor és Piac print, online és közösségi média felületein
  • A győztes birtokok időbeli korlátozás nélkül használhatják kommunikációjukban a fenti titulusokat, az évszám megnevezésével

A pályázatot a szervezők évente meghirdetik. A címet elnyerő szőlőbirtokok öt éven belül nem pályázhatnak újra.

A pályázat támogatója:


12700 Ft

Legutóbbi rendezvények


Bor és Piac előfizetés

Rendelje meg Ön is a Bor és Piac szakmai magazint 2024-re,  Így rendszeresen a postaládájában találja a magazint, első kézből értesülhet a szakma legfrissebb híreiről,…Korábbi rendezvények