Vida Borbirtok - Szekszárd

Középbirtok

Teljes cím:

Napfény utca 27/a

Telefon:

+36204267696

Ügyvezető igazgató:

Vida Péter

Kereskedelmi igazgató:

Cseke Kornél

Szőlészet vezető:

Vida Péter

Főborász:

Vida Zsuzsanna

A pince és a hozzá tartozó üzem bemutatása:

Vida Péter a Szekszárdi borvidék újradefiniálásának úttörője. Három évtizedes munkáját 2011-ben a szakma a legrangosabb hazai díjjal, az „Év bortermelője Magyarországon” címmel ismerte el. A kezdetektől elkötelezett a helyi fajták, a kadarka, a kékfrankos és a bikavér iránt, amelyek szerinte a legjobban képviselik a borvidék stílusát. Munkájához már az új generáció is csatlakozott, és családi borászatként jelenleg 23 hektár területen dolgoznak Szekszárd legjobb adottságú völgyeiben. Nagy hangsúlyt fektetnek a dűlőik értékeinek megmutatására és a természettel való összhangra.

Az ültetvény bemutatása:

2010-2018 közt sokszor erő feletti munkával a korábbi ültetvényeket kivágtuk, és újra telepítettünk. Közel három évtized után végre olyan szőlőültetvények állnak rendelkezésünkre, melyek segítségével megmutathatjuk az igazi szekszárdi terroirt. Olyan fajta összetétel, olyan klónok és térállás ahogy azt mindig megálmodtuk.

A birtok borai:

Mesés borok a Mindennapokra: Tündérrózsa Rosé, Tündértánc, Ölelés, Bűvölet. Helyi fajtáink Szekszárd völgyeiből: Petit Bonsai Kadarka klónszelekció, Bonsai Öregtőkés Kadarka, Hidaspetre Kékfraknos dűlőszelekció, Valles Bikavér, Lösz, La Vida.

Vendégfogadás és egyéb szolgáltatások:

Borkóstoló, személyesen a borásszal. Előzetes bejelentkezéssel, és borok mellé falatokkal (időtartam 1,5- 2óra) További információ: https://vidaborbirtok.hu/pages/borkostolo

Természeti és kulturális látnivalók a környéken:

Szekszárd zeg-zúgos völgyeivel, löszfalba vájt szurdik útjaival egy felfedezésre váró elvarázsolt és bájos vidék. A Gemenc Nemzeti Park, a Duna szomszédságában, a történelmi borvidék és kisváros számos rejtett kincseivel, kanyargó utcáival Babits szülőházával.

Erre a birtokra szavazok