Sümegi és Fiai Pincészet - Baja

Középbirtok

Teljes cím:

Baja

Email cím:

mail@sumegi.hu

Telefon:

+3612261435

Ügyvezető igazgató:

Dr. Sümegi József

Kereskedelmi igazgató:

Dr. Sümegi Zsombor

Főborász:

Mendler Zoltán

A birtok története:

A Hajós-Bajai borvidék körülbelül 2200 hektárnyi szőlőültetvényével Magyarország déli részén, Baja városa és Hajós pincefaluja között terül el, 20 kilométernyi hosszan. A vidék szépségét nem csak a zöld szőlősorok, illatozó gyümölcsösök adják, hanem a vadban bővelkedő Gemenci erdő sűrűje és a Duna halban gazdag folyama is. A hajósi pincefalu, a nemesnádudvari pincesorok, a bajai Sugovica part mind a borvidék jellegzetes helyei, ahol a látogatókat szeretettel várják a helyi emberek. A Sümegi és Fiai Pincészet - Keller Kft a Hajós-Bajai borvidék meghatározó pincészete. A családi tradíciók és a legmodernebb technológiák ötvözéséből született meg cégünk, amely festői környezetben, 32 hektáros szőlőültetvény közepén, Bajától 3 Km-re, az 51-es út mellett fekszik. Mivel a vidék adottságai lehetőséget teremtenek kitűnő, hagyományos magyar fajták termelésére, ezért pincészetünk kifejezetten az elfelejtett magyar borok felkarolására tett kísérletet.

A pince és a hozzá tartozó üzem bemutatása:

A pincészetben megtalálható a hagyományos ászokpincétől kezdve a modern, irányított erjesztést lehetővé tevő hűtött tárolókon keresztül, a barrique érleléshez szükséges égetett tölgyfahordókig minden technológia és szaktudás, amely a nemes borok készítéséhez elengedhetetlen. Bátran állíthatjuk, hogy a boraink ízében, zamatában visszaköszön a rengeteg gondoskodás, hozzáértés és több mint 100 éves családi hagyomány. Ezek az értékek szolgálnak alapjául a cég és a borvidék hírnevének, múltjának, jelenének és jövőjének.

Az ültetvény bemutatása:

Mindent megtalál honlapunkon: www.sumegi.hu

A birtok borai:

Borainkról bővebben tájékozódhat honlapunkon: www.sumegi.hu.

Vendégfogadás és egyéb szolgáltatások:

Bajai pincészetünkben előzetes egyeztetés után tartunk borkóstolókat akár 60 főig. Budapesti látványpincénkben, családias kerthelyiségünkben is szívesen látjuk Önt.

Természeti és kulturális látnivalók a környéken:

Baja: Gemenci erdőség, Baja gyönyörű városa, Hajós és Nemesnádudvar pincefaluja Budapest: Budafok hangulatos, kisvárosi utcái