Sarki Róka Borház - Lesencefalu

Kisbirtok

Teljes cím:

hrsz 498

Telefon:

06302179133

Ügyvezető igazgató:

Miklovicz Zoltán

A birtok története:

Lesencefalu 1976 óta a családi birtokunk központja. Kezdetben néhány száz négyszögölön folyt a gazdálkodás, de 2004-től folyamatosan nőtt a megművelt területek nagysága. Jelenleg 7 hektáron gazdálkodunk Lesencefalu határában. 2020-ban megnyitottuk a Sarki Róka Borházat, ahol saját boraink mellé a környékben előállított sajtokat, füstölt sonkát, kolbászt, szalonnát, kenyeret és egyéb finomságokat kínálunk. A bor- és étel kínálat mellett minőségi, Magyarországon egyedülálló technológiával pörkölt kávéból készült italokat, valamint különböző teákat szolgálunk fel. Büszkék vagyunk arra, hogy a családi összefogáson túl olyan kollégákat és barátokat tudhatunk magunk mellett, akik időt, energiát nem kímélve segítik munkánkat.

A pince és a hozzá tartozó üzem bemutatása:

Pincészetünkben reduktív technológiát alkalmazva készítjük borainkat. A pince jelenlegi kapacitását a közeljövőben bővíteni fogjuk. Ennek oka, hogy a korábban vásárolt területeken lévő régi ültetvények cseréjével (szerkezetátalakítás) a termőre forduló táblák termésének elhelyezése válik szükségessé. Borainkat modern eszközökkel készítjük. 14hl-es pneumatikus prés, zúzó- bogyózó, borászati hűtő és saválló acéltartályok szolgálják a minőségi borkészítést.

Az ültetvény bemutatása:

Ültetvényein Lesencefalu határában találhatók. Össz területnagyság ~7ha. Főbb fajtáink: olasz rizling, rajnai rizling, szürkebarát, furmint, cserszegi fűszeres. A területekre telepített szőlőinket középmagas kordon rendszerben műveljük. A telepítés során egységes sor és tőtávolságot alakítottunk ki, hogy a gépi művelés lehetővé váljon.

A birtok borai:

Az Ön Olasz rizling (2019 és 2020); Az Ön Rajnai rizling (2019 és 2020); Az Ön rozéja (2020); Az Ön rizlinjei (2020); Az Ön vörösbora (2020); Az Ön Szürke barátja (2019)

Vendégfogadás és egyéb szolgáltatások:

A Borház teraszáról lélegzetelállító kilátás nyílik a Balatonra és a Keszthelyi hegységre. Teraszunkon 40 fő részére, míg a Borházban 32 fő részére tudunk helyet biztosítani. Saját boraink mellett zsíroskenyérrel, kézműves sajtkülönlegességekkel és füstölt termékekkel vájuk vendégeinket.

Természeti és kulturális látnivalók a környéken:

Szent Donát Kápolna (400m) Szűz Mária Kápolna (1000m)

További gondolatok a birtokról:

Magyarországon mi vagyunk az első vendéglátóhely, mely jogosult a SafetyPlace™ minősítés használatára. A SafetyPlace™ kritériumrendszer a járványhelyzetek kezelését hivatott támogatni valamennyi piaci szereplő számára. A rendszer kiépítésével az volt a célunk, hogy vendégeink és munkatársaink egyaránt tudják és érezzék, hogy mindent megteszünk egészségük védelme érdekében.

Erre a birtokra szavazok