Németh János Pincészet - Szekszárd

Kisbirtok

Teljes cím:

7100 Szekszárd, Levendula utca

Email cím:

njp@salio.hu

Telefon:

+36204145544

Ügyvezető igazgató:

Németh János

Marketingigazgató:

Korycki Adrienn

Szőlészet vezető:

Németh János

Főborász:

Németh János

A birtok története:

"Büszkék vagyunk, hogy családi borászatunk több generációra visszatekintő tradícióval bír, mégis a fiatal, dinamikusan fejlődő szekszárdi pincék közé tartozunk. A 2018-as szüret különös jelentőséggel bírt az életünkben, mert ez volt a 20. önálló, jubileumi szüretem.
Több, mint 10 hektáron gazdálkodva, évjárattól függően kb. 50.000 palack bort készítünk, legelőnyösebben kidomborítva a terroir és a régió előnyeit, lehetőségeit.

Mottónk: „Dülőből, spontán.”

A pince és a hozzá tartozó üzem bemutatása:

21 évesen vette át Németh Janó a családi birtokot. Három állandó kollégánk van és mellettük a széles napszámos, alvállalkozói kör. Janó a fő szőlész-borász, illetve másfél éves csatlakozott hozzánk a gyakornokból felnőtt szőlész-borász kollégánk.
Reduktív tételekben hiszünk, szeretjük a fajta jellegét megmutatni, minimális hordó használattal.

Az ültetvény bemutatása:

10 hektáron gazdálkodunk, borászat központja Iván-völgyben van. Az itteni területeinken kívül van ültetvényünk Baranya-völgyben, Gyűszű-völgyben, Porkoláb-völgyben, Görögszóban, bérelt földünk a Gurovica-tetőn és Szentán.

A birtok borai:

Pannon régió TOP25 versenyén díjazott lesz 170 tételből a 2019-es Zweigeltünk. Kiemelten büszkék vagyunk, hogy 2018-ban és 2019-ben a Kadarkánk az Országház bora lett. Sillerünk az országos versenyen 2019-ben ezüstérmet kapott.
Birtokborunk a Porkoláb cuvée, ikonikus, legpopulárisabb tételünk a Kadarka mellett a Deviant Syrah. Csúcsborunk a Serius cuvée, ami a nagy évjáratok tétele.
Bikavérünk is minden évben szekszárdi palackba került a Kadarkánk mellett, neki a Sygno nevet adtuk.
Büszkék vagyunk a Kékfrankosunkra és a dűlőszelektált Cabernet Franc 2017 prémium borunkra is.

Vendégfogadás és egyéb szolgáltatások:

6 főtől fogadunk csoportokat kóstolókra. Híre van a tapas válogatásunknak, amit a bor sor mellé kínálunk. Saját szalámit kínálunk, a Görögszóban nevelt malacunkból, francia sajtválogatás, serrano sonka, kalamata olíva, friss zöldségek, snack-ek és ropogós péksütemények teszik teljessé az élményt.
Tarjából rilettet készítünk, amihez a hordós savanyút is mi állítjuk össze. Bodzaszörpöt az Iván-völgyi bokrunkról szedett virágból érleljük.

Természeti és kulturális látnivalók a környéken:

Kb. egy óra séta tőlünk a Bati Kereszt. Ehhez piknik hátizsákot készítünk össze a tapas falatokból és természetesen bor is kerül a csomagba, a piknik takaró mellé. Rendelésre összekészítjük, túra után pedig a teraszon folytatódik a kóstoló.

További gondolatok a birtokról:

"Dülőből spontán" Janó szlogenje és hitvallása. 2020-ban elkezdtük a bio gazdálkodást, nyitunk a natúr tételek felé is.
Vendéglátásunk vezérfonala a "mintha otthon lennél" érzés megteremtése. Olyan miliőben várjuk a vendégeinket, mintha haza jönnének hozzánk vendégségbe.