Mészáros Borház és Pince - Szekszárd

Középbirtok

Teljes cím:

7100 Szekszárd, Kossuth u. 26.

Email cím:

info@meszivin.hu

A birtok története:

A tájjelegű vörösborok, amelyek a szekszárdi névvel azonosulnak megtalálhatóak Mészáros Pál pincészetében. A szőlőtermesztés és a borkészítés hagyománya évszázadok óta apáról fiúra száll a Mészáros családban, amely az utóbbi években Szekszárd város egyik első számú családi pincészetévé nőtte ki magát, 40 hektár területen gazdálkodik. A borkészítés zárt rendszerű technológiával acéltartályokban, automata vezérelt vörösborerjesztő tartályokban, folyamatos laboratóriumi kontroll mellett folyik. Az érlelés barrique és ászokhordóban történik. A löszbe vájt pincékben optimális hőmérsékleten és körülmények között érlelt borok kerülnek a palackokba.

A pince és a hozzá tartozó üzem bemutatása:

A borkészítés zárt rendszerű technológiával acéltartályokban, automata vezérelt vörösborerjesztő tartályokban, folyamatos laboratóriumi kontroll mellett folyik. Az érlelés barrique és ászokhordóban történik. A löszbe vájt pincékben optimális hőmérsékleten és körülmények között érlelt borok kerülnek a palackokba.

Vendégfogadás és egyéb szolgáltatások:

Vendéglátást, borkóstolót bejelentkezés alapján vállalunk, közel száz fős présházunkban, Szekszárd központjában.

Természeti és kulturális látnivalók a környéken:

A szekszárdi borvidék Magyarország egyik legrégibb és leghíresebb borvidéke, közel kétezer éves múltra tekint vissza. Hírnevét a tájra jellemző lankás dombok, kitűnő talajviszonyok és speciális mikroklíma mellett az évszázados hagyományok és a modern technológiák ötvözéséből született kiváló borok adják.