Hilltop Neszmély Borászat - Neszmély

Nagybirtok

Teljes cím:

2544 Neszmély, Melegeshegy

Email cím:

info@hilltop.hu

Főborász:

Kamocsay Ákos

A birtok története:

Az őszinteség és a hitelesség az, amit tevékenységünk során maradéktalanul követünk. Mindig a vásárló az első, és soha nem szabad csalódást okozni… Ezért telepítettünk 560 hektár szőlőt, kiváló és változatos fajtákkal, ezért építettük XXI. századi színvonalú, 100 000 hektoliter kapacitású, korszerű borászatot és ezért dolgozunk folyamatosan nagy odafigyeléssel a mindennapokban. Híveink így megfizethető, megbízható, egészséges borokat fogyaszthatnak hétköznapokon is. De mindez nem elég! Borászatunk magas színvonalú munkájának, valamint egyedi mikroklímával rendelkező, prémium ültetvényeinknek köszönhető, hogy kiváló, komplex ízű, összetett hatású, telt borokkal vagyunk jelen a nagyborok szegmensében is. Ennek következtében nemcsak a mindennapokban, de egyedi, vagy ünnepi alkalmakkor is kiálljuk a próbát, az úgynevezett “kézműves” borászatokkal folytatott presztízsversenyben. Ezt bizonyítják a hazai és nemzetközi versenyeken elért nagyszerű eredmények is.

Az ültetvény bemutatása:

A borvidékről részletesbben a honlapunkon olvashat: http://www.hilltop.hu/hu/hilltop/borvidekek#start_content

A birtok borai:

Hilltop borcsalád borai - Fehér Cuvée, Vörös Cuvée, Irsai Olivér, Cserszegi Fűszeres, Királyleányka, Olaszrizling, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot Rosé, Merlot, Cabernet Sauvignon; Prémium borcsalád borai - Chardonnay, Sárgamuskotály, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Merlot; Art borcsalád borai - Álom, Mámor; Bag in Box (3 literes kiszerelés) - Chardonnay-Irsai Olivér, Merlot Rosé, Merlot; Termékeinkről részletesebben honlapunkon olvashat: http://www.hilltop.hu/hu/termekeink#start_content

Vendégfogadás és egyéb szolgáltatások:

Borhotelünk jelenleg 8 db 2 ágyas szobával rendelkezik. A szobákból 2 db pótágyazható. A Borhotel és Étterem különleges építészeti megoldása lehetővé teszi 3 külön terem működését. A felső teremben 35 – 40 főt, kispanorámás termünkben 15 – 20 főt, nagypanorámás termünkben 150 – 160 főt tudunk kényelmesen kiszolgálni. Szőlőlugassal fedett teraszunkon 60 – 80 fő leültetésére van lehetőség. Torony-teraszunk egyetlen asztala romantikára vágyó párok részére különlegesen megkapó élményt nyújt. Konyhánk nagyszerű szakácsai hosszú évek óta biztos választ adnak arra a kérdésre, hogy: „miért éppen a Hilltop?” Az ízek mesterei tökéletes szaktudással és rafinált tálalással képesek meglepni újra meg újra vendégeinket. A konyhaművészet és a nemes borok egymásnak hű társai. A megújult étlapon az ételek varázslói személyesen ügyelnek arra, hogy a zamatos borokhoz illő étkek kerüljenek a vendégek elé. Az étterem a magyar konyha legjobb hagyományait követi, helyi specialitásokkal kiegészítve.

Természeti és kulturális látnivalók a környéken:

Tata - Tatai Vár, Öreg tó, Cseke tó, Angolpark; Komárom - Komáromi Erőd; Neszmély - Hajóskanzen; Dunaalmási Lovarda; Tatabánya - Turul madár és kilátó

További gondolatok a birtokról:

A Hilltop fajtaválasztéka „Neszmélyre érkezésünkkor szinte kizárólag olaszrizling tőkéket találtunk a borvidéken– folytatta a főborász. Angliában azonban olyan fajtákkal kellett megjelennünk, amelyekre eleve létezett kereslet. Mára már elég sok fajta nő a lejtőinken, hiszen vannak cserszegi fűszeres, irsai olivér, hárslevelű, chenin blanc, olaszrizling, királyleányka, pinot noir, merlot, kékfrankos, kék oportó, cabernet sauvignon, cabernet franc, malbec szőlőültetvényeink is. Nagyon fontosnak tartom, hogy a Hilltop saját szőlőből dolgozik. Két területen: a Duna kanyar környékén, Neszmélyhez közel és Szekszárdon termeljük borainkhoz a szőlőt, kihasználva az ültetvények földrajzi és területi adottságait.”