Debreczeni Pincészet - Csabdi

Középbirtok

Teljes cím:

1222 Budapest Nagytétényi u. 16

Telefon:

0612014882

Ügyvezető igazgató:

Debreczeni Kálmán

Főborász:

Debreczeni Kálmán

A birtok története:

A tőzsde világát hagyta ott a tulajdonos Debreczeni Kálmán az Etyek-Budai borvidéken elterülő saját 12 hektáros birtokáért.

A pince és a hozzá tartozó üzem bemutatása:

A kézzel szüretelt szőlő kis ládákban kerül a pincébe, ahol további szelekció után kerül feldolgozásra. A feltárás folyamatában cél a körülményekhez képest a lehető legkíméletesebb technikák alkalmazása. A vinifikáció során törekszünk a minél tisztább, a területre jellemző ízvilág kialakítására.

Az ültetvény bemutatása:

A magas tőkeszám és a talajhoz közeli tőke kialakítás előnyeit, az optimális termés mennyiség megválasztása mellett a lehető legmagasabb minőségű szőlő alapanyag megtermelése. Mindennek a lényege a szakszerűen, időben és nagy pontossággal elvégzett fitotechnikai munka, valamint a több lépcsős szüret alkalmazása. Aminek során, ugyanarról a tőkéről két-három menetben, az elkészíteni kívánt bortípusnak, a legmegfelelőbb érettségi állapotban lévő szőlőt szüreteljük. A pezsgő alapokkal kezdve, a rozén át, a nagy minőségű csendes borokig.

A birtok borai:

Pinot Noir 4,5 ha Chardonnay 4,2 ha Sauvignon Blanc 2,3 ha. Sárgamuskotály 1 ha. Zászlósborunk a z Ex Ante névre keresztelt Pinot Noir fehér és Chardonnay házasítás, melyet fahordóban érlelünk.

Vendégfogadás és egyéb szolgáltatások:

Etyek Újhegyi pincénkben előzetes bejelentkezés alapján várjuk csoportos vendégeinket.

További gondolatok a birtokról:

A magas tőkeszám és a talajhoz közeli tőke kialakítás előnyeit, az optimális termés mennyiség megválasztása mellett a lehető legmagasabb minőségű szőlő alapanyag megtermelése. Mindennek a lényege a szakszerűen, időben és nagy pontossággal elvégzett fitotechnikai munka, valamint a több lépcsős szüret alkalmazása. Aminek során, ugyanarról a tőkéről két-három menetben, az elkészíteni kívánt bortípusnak, a legmegfelelőbb érettségi állapotban lévő szőlőt szüreteljük. A pezsgő alapokkal kezdve, a rozén át, a nagy minőségű csendes borokig.