Bodrog Borműhely - Bodrogkisfalud

Kisbirtok

Teljes cím:

Petőfi út 7.

Telefon:

06703696061

Ügyvezető igazgató:

Hajdú János

Kereskedelmi igazgató:

Farkas Krisztián

Szőlészet vezető:

Hajdú János

Főborász:

Hajdú János, Farkas Krisztián

A birtok története:

Hajdú János és Farkas Krisztián borászata 2007-ben indult, 2021-ben nyílt meg a vendégház a borászat mellett Bodrogkisfaludon. János és Krisztián a Kertészeti Egyetemen négy évig egy padban ült, Krisztián ekkor az egyik legnagyobb borkereskedésnél dolgozott, János ekkor több jó nevű borászatnál is megfordult szőlészként. Az egyetem elvégzése után János ötlete volt, hogy a saját családi szőlőket bevonva együtt borkészítésbe fogjanak. Elsőre a Lapis dűlőben 1 ha területtel, majd lassan az összes területet bevonták a gazdálkodásba. 2007-ben készültek először palackos borok és nem volt kérdés, hogy a minőség a lényeg.

A pince és a hozzá tartozó üzem bemutatása:

A garázs borászatként indult pince több ütemben végzett fejlesztéseket, 2021-ben készült el a teljesen új feldolgozó borászati üzem is, ahol a legkorszerűbb borkészítési eljárásokra is lehetőség van. A szőlő saját művelőből származásik 7,5ha területről, jelenleg a teljes birtok bio átállásban van és a 2024 –es évjárattól az összes bor ellenőrzött bio tanúsítvánnyal fog rendelkezni.

Az ültetvény bemutatása:

A 7,5 ha területen gazdálkodnak a települést ölelő dűlőkben. A legfontosabb 1. osztályú területük a Lapis dűlőben található 4 parcellában, az ültetvények korai több mint 40 év. Ezenkívül a Várhegy és Nagyka dűlök adják a birtok szőlő termését ezek a dűlök újabb telepítések, klón válogatások. Furmint 70%-ban , Háraslevelű 23% és Sárgamuskotály 7% -ban található a birtokon. A 2016-tól természetközeli, vegyszermentes bio művelést végeznek, de 2021-től hivatal bio minősítést is megkezdték, várhatóan 2024-es évtől a birtok összes bora ellenőrzött bio termék lesz

A birtok borai:

A pince alap borai a „birtokbor család" alá vannak rendezve, ezek a DRY, LOVE, FRESH ,-Tokaj névre keresztelt modern felfogásban készített borok. Azt követi a hordós érlelésű, dűlő szelektál fajta borok, majd a nemes édes borok, a Szamorodni és Aszúk. Komoly minőségben készülnek palackos erjesztésű pezsgő is Tokaj Brut márkanév alatt. Éves átlagban 25-30.000 palack bor készül összesen a birtokon.

Vendégfogadás és egyéb szolgáltatások:

Az újonnan épült mediterrán jellegű vendégház 2021 nyarától várja a vendégeket Tokaj-hegyalja területén, a Bodrog folyótól 150 m-re. A 4 db egyedi hangulatban berendezett, saját fürdőszobát tartalmazó 2 fős lakosztály, borkóstoló terem, fedett terasz, pihenőterekkel tarkított hatalmas udvar, kerti sütést-főzést szolgáló berendezésekkel felszerelt. Medence, fatüzelésű dézsafürdő és finn szauna biztosítja a kikapcsolódást. További szórakozási lehetőség a darts és biliárdasztal egy borkóstolás után.

Természeti és kulturális látnivalók a környéken:

A borászatunk teraszáról csodálatos panoráma nyílik dűlőinkre, amely rövid túrázáshoz kiválóan alkalmasak. Bodrogkisfaludtól könnyen elérhetőek a Világörökség részét képező Tokaj –hegyaljai történelmi borvidék turisztikai látványosságai. Történelmi várak (Sárospatak, Füzér, Szerencs, Regéc, Boldogkő ), kalandpark ( Sátoraljaújhely ) vizitúrázás ( Tokaj, Bodrog és Tisza ) egész nyáron állandó program ( Tokaj, Fesztiválkatlan ) várja a vendégeket.

Erre a birtokra szavazok