Vojtek Pince - Villány

Kisbirtok

Teljes cím:

7773 Villány, Hunyadi u. 43

Ügyvezető igazgató:

Vojtek Csaba

Kereskedelmi igazgató:

Vojtek Eszter

Marketingigazgató:

Vojtek Balázs

Szőlészet vezető:

Vojtek Csaba

Főborász:

Vojtek Csaba

A birtok története:

Villány egyik leghíresebb dűlőjénél, a Jammerthal lábánál fekszik borászatunk, mely a 80-as években kezdte működését. A Vojtek Pince egy kis családi vállalkozás, ahol a szőlőtermesztésnek és a borkészítésnek több évtizedes múltja van. A borvidék híres dűlőiről származó szőlőkből nagy odafigyeléssel készülnek boraink. A pincészetnek Kékoportó, Cabernet Sauvignon, Kékfrankos és Olasz Rizling ültetvényein folyik a szőlőtermelés, ezen kívül Chardonnay és Tramini fajtákat vásárolunk olyan gazdáktól akikkel több évtizedes jó kapcsolatot ápolunk. Borászatunk 2004-ben építette jelenlegi feldolgozó üzemét, ahol a hagyományos eljárást ötvözve a korszerű borászati technológiával készülnek boraink.

A pince és a hozzá tartozó üzem bemutatása:

Borászatunk Villányban helyezkedik el, mely a korszerű technikának köszönhetően könnyed reduktív borokat és hagyományos technológiával testes, fahordóban érlelt borokat termel.

Az ültetvény bemutatása:

Pincészetünk 8 ha szőlőterületen gazdálkodik. Területeink több dülőben találhatóak meg. A Szársomlyó nyugati oldalán egy 3,5 ha méretű, a Jammertalban 1 ha és a Csillagvölgyben 2,5 ha méretű darabon zajlik a termelés.