Tagyon Birtok - Tagyon

Kisbirtok

Teljes cím:

Tagyon Birtok

Ügyvezető igazgató:

Kartaly Attila

Főborász:

Fülep Attila

A birtok története:

Amikor Kartaly Attila megvásárolta az öreg és kissé kopott présházat a maroknyi területtel, még nem fordult meg a fejében, hogy szőlőt termesszen, bort készítsen és vendégeket fogadjon. Szép lassan fejlődött a történet kerek egésszé: a régi présházból kellemes és kényelmes birtokház lett, kemence épült, nem is kicsi, új szőlő települt, és már másodjára szüreteltek szőlőt, melyből palackozott bor készült. A barátok mellett megjelentek a visszatérő vendégek is, kiknek köre folyamatosan bővül. Már-már hazajárnak ide az emberek. Nem csoda: Attila elsődleges célja az volt, hogy olyan hely szülessen meg a szőlőhegyen, ahova szeretettel járnak az emberek, mintha régi barátokhoz jönnének látogatóba. Ezért is volt fontos, egy olyan csapat megalkotása, mely ezen filozófia mentén tud dolgozni. 

A pince és a hozzá tartozó üzem bemutatása:

Reduktív és hordós technológiát is alkalmazunk boraink készítése során.

Az ültetvény bemutatása:

Tagyon Birtok mind a 4 hektár szőlő területe Tagyon-hegyen, vagy annak lábánál található, így a tőkék ugyanabból a talajból veszik fel az értékes tápanyagokat, garantálva ezzel az állandó minőséget. A reduktív borok mellett az idei évtől helyet kapnak a hordós tételek is. Rizlingszilváni, szürkebarát és olaszrizling terem a birtokon, melyekből a fajtaborok mellett házasítás is készül.

A birtok borai:

eReSz, Szürkebarát, Kedvenc, Hegybor

Vendégfogadás és egyéb szolgáltatások:

A bor és kemencés ételek mellé számos program társul: vitorlázás, gyalogtúrák, jógahétvégék, csapatépítő programok közül válogathat az ide látogató. Az étlapon a helyi termelők termékei elsőbbséget élveznek, legyen szó nivegy-völgyi borról, szörpről, lekvárról vagy akár sajtról. A birtokon és annak közvetlen környezetében szálláshely is várja az oda érkezőket - a szőlőhegy közepén, pazar panorámával a Balatonra, 20 főig.

Természeti és kulturális látnivalók a környéken:

A birtok előtt halad el az országos Kék-túra útvonal Balaton-felvidéki része és a Panoráma bicikliút is. Hegyestű impozáns bazaltorgonái kényelmes túrával elérhető, ahogy az ősborókás vagy épp a Balaton is.

További gondolatok a birtokról:

Igen fontosnak tartjuk a környék ízeinek bemutatását, hiszünk Nivegy-völgyben, az itteni emberek tehetségében. Szeretnénk ezt minél több vendégnek megmutatni, hogy jó itt, izgalmas itt, rengeteg érték rejtőzik itt. Szerelmesek vagyunk ebbe a vidékbe.

Erre a birtokra szavazok