Szeleshát Szőlőbirtok - Bátaszék

Nagybirtok

Teljes cím:

7140 Bátaszék-Lajvér, Hegyalja utca 2.

Ügyvezető igazgató:

Krajcsovszki László

Főborász:

Rosta Krisztina

A birtok története:

A Szekszárdi dombság legdélebbi részén, a Mecsek dombokká szelídült lankái és az Alföld találkozásánál, az Alsónyéki-hegy fennsíkján terül el a Szeleshát dűlő. A birtok kizárólag családi tulajdonban van. Területe 55 hektár, amelyből jelenleg 40 hektár a szőlő. Az elmúlt 15 évben ezen kiváló terület újraegyesítése zajlik. A szőlőterületet családunk több mint 80 tulajdonostól vásárolta meg kisebb parcellákként. A Szeleshát Szőlőbirtok első tőkéit 2001 őszén telepítettük, amelyet további parcellákkal bővítettünk 2004, 2008 és 2011-ben és 2013-ban. Fajtáink: Merlot, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Kékfrankos, Syrah, Pinot noir, Kadarka, Olaszrizling.

A birtok borai:

Jelenleg forgalomban lévő boraink: Kékfrankos Rosé, Rosé cuvée, K2 (Kékfrankos válogatás), Pinot noir, Merlot, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Syrah, Szeleshát cuvée (Dűlő válogatás), HáromFiú (cuvée), Oroszlán (cuvée), Nyék (újhordós érlelésű Cabernet sauvignon válogatás), Nomád (újhordós érlelésű Merlot válogatás)

Vendégfogadás és egyéb szolgáltatások:

A helyszínen lehetőség van birtoklátogatásra, vásárlásra és borkóstolásra is. Kóstolótermünk 25 fő számára biztosít lehetőséget modern, kényelmes környezetben, egy tulajdonos által megtartott borkóstolóra.