Sol Montis Borászat -

Nagybirtok

Teljes cím:

3036 Gyöngyöstarján, Dobó István utca 51.

Ügyvezető igazgató:

Kovács Zita

Főborász:

Kovács László

A birtok története:

Birtokunknak a Mátrai borvidék szívében elhelyezkedő Gyöngyöstarján ad otthont. A települést környező táj egy igazi csoda, ezért küldetésünknek érezzük, hogy a Mátra jellegzetességeit legjobban kifejező, nemes borokat alkossunk. A szelíd dombok lábánál elterülő több mint 100 hektáros szőlőbirtokon gazdálkodunk, ősi borászati tradíciókat tisztelő szakmai múlttal és fiatalos, friss lendülettel.

A pince és a hozzá tartozó üzem bemutatása:

Az ültetvény bemutatása:

A birtok nagyszerű fekvésű dűlői mindenekelőtt az Irsai Olivér, Olaszrizling, Tramini, Szürkebarát, Zenit és Viognier termesztésének kedveznek. De különös figyelmet fordítunk a vörös fajtákra is: sokszínű borpalettánkon megtalálható a kiváló minőségű Syrah, Cabernet franc és Tempranillo is.

A birtok borai:

Nagy hangsúlyt fektetünk a tudatos építkezésre, hitünk szerint ehhez elengedhetetlen volt az új brand és arculat. Az új név a lokációra utal: a Sol Montis jelentése Naphegy, azaz ahol a nap és a hegy összeér.
Birtok borok: Borkülönlegességek, amelyekre igazán büszkék vagyunk: birtokunk csúcsborai és dűlőszelektált tételek, csak a legjobb évjáratokból.
Prémium család: Hiszünk a különleges bánásmódot igénylő vagy méltatlanul feledésbe merült fajtákban, amelyek tiszteletére külön borcsaládot alkottunk, egyedi címkékkel és különleges fantázianevekkel.
Klasszik család: Pincészetünk minőségi alap- és fajtaborai, amelyek lehetőség szerint minden évjáratban elkészülnek. Classic borcsaládunkat friss, üde és illatos reduktív borok alkotják.

Vendégfogadás és egyéb szolgáltatások:

A Sol Montis birtok meseszép tájjal, isteni ételekkel, igazi magyaros vendégszeretettel és persze nagyszerű borokkal várja kedves vendégeit. A jó hangulat és az emlékezetes élmények garantáltak, legyen szó privát rendezvényekről, borkóstolóról, céges csapatépítő tréningekről vagy éppen esküvőről. Napsütötte panorámás teraszunk tavasztól ősz végéig várja a borkedvelő látogatókat.

Természeti és kulturális látnivalók a környéken:

„Ahol a Nap és a hegy összeér” – ezzel a találó mondattal jellemzi magát Gyöngyös, a Mátrai Történelmi Borvidék központja, amely alig 80 kilométerre fekszik Budapesttől. A közeli Gyöngyöstarján közvetlenül a Mátra hegyvonulatainak lábánál helyezkedik el. Az ide látogatóknak igazi aktív élményt kínál ez a négy évszakos hegy, fantasztikus borászatokkal fűszerezve.

További gondolatok a birtokról:

Küldetésünk, hogy a Mátrát legjobban kifejező borokat készítsünk.