Németh János Pincészet - Szekszárd
Kisbirtok
Teljes cím:
7100 Szekszárd, Levendula utca
Email cím:
njp@salio.huWeboldal:
http://www.njp.hu
Telefon:
+36204145544
Ügyvezető igazgató:
Németh János
Marketingigazgató:
Korycki Adrienn
Szőlészet vezető:
Németh János
Főborász:
Németh János
A birtok története:
"Büszkék vagyunk, hogy családi borászatunk több generációra visszatekintő tradícióval bír, mégis a fiatal, dinamikusan fejlődő szekszárdi pincék közé tartozunk. A 2018-as szüret különös jelentőséggel bírt az életünkben, mert ez volt a 20. önálló, jubileumi szüretem. Több, mint 10 hektáron gazdálkodva, évjárattól függően kb. 50.000 palack bort készítünk, legelőnyösebben kidomborítva a terroir és a régió előnyeit, lehetőségeit. Mottónk: „Dülőből, spontán.”
A pince és a hozzá tartozó üzem bemutatása:
21 évesen vette át Németh Janó a családi birtokot. Három állandó kollégánk van és mellettük a széles napszámos, alvállalkozói kör. Janó a fő szőlész-borász, illetve másfél éves csatlakozott hozzánk a gyakornokból felnőtt szőlész-borász kollégánk. Reduktív tételekben hiszünk, szeretjük a fajta jellegét megmutatni, minimális hordó használattal.
Az ültetvény bemutatása:
10 hektáron gazdálkodunk, borászat központja Iván-völgyben van. Az itteni területeinken kívül van ültetvényünk Baranya-völgyben, Gyűszű-völgyben, Porkoláb-völgyben, Görögszóban, bérelt földünk a Gurovica-tetőn és Szentán.
A birtok borai:
Pannon régió TOP25 versenyén díjazott lesz 170 tételből a 2019-es Zweigeltünk. Kiemelten büszkék vagyunk, hogy 2018-ban és 2019-ben a Kadarkánk az Országház bora lett. Sillerünk az országos versenyen 2019-ben ezüstérmet kapott. Birtokborunk a Porkoláb cuvée, ikonikus, legpopulárisabb tételünk a Kadarka mellett a Deviant Syrah. Csúcsborunk a Serius cuvée, ami a nagy évjáratok tétele. Bikavérünk is minden évben szekszárdi palackba került a Kadarkánk mellett, neki a Sygno nevet adtuk. Büszkék vagyunk a Kékfrankosunkra és a dűlőszelektált Cabernet Franc 2017 prémium borunkra is.
Vendégfogadás és egyéb szolgáltatások:
6 főtől fogadunk csoportokat kóstolókra. Híre van a tapas válogatásunknak, amit a bor sor mellé kínálunk. Saját szalámit kínálunk, a Görögszóban nevelt malacunkból, francia sajtválogatás, serrano sonka, kalamata olíva, friss zöldségek, snack-ek és ropogós péksütemények teszik teljessé az élményt. Tarjából rilettet készítünk, amihez a hordós savanyút is mi állítjuk össze. Bodzaszörpöt az Iván-völgyi bokrunkról szedett virágból érleljük.
Természeti és kulturális látnivalók a környéken:
Kb. egy óra séta tőlünk a Bati Kereszt. Ehhez piknik hátizsákot készítünk össze a tapas falatokból és természetesen bor is kerül a csomagba, a piknik takaró mellé. Rendelésre összekészítjük, túra után pedig a teraszon folytatódik a kóstoló.
További gondolatok a birtokról:
"Dülőből spontán" Janó szlogenje és hitvallása. 2020-ban elkezdtük a bio gazdálkodást, nyitunk a natúr tételek felé is. Vendéglátásunk vezérfonala a "mintha otthon lennél" érzés megteremtése. Olyan miliőben várjuk a vendégeinket, mintha haza jönnének hozzánk vendégségbe.