Maul Pincészet és Borétterem - Villány

Kisbirtok

Teljes cím:

7773 Villány, Baross G. u. 39/a.

Email cím:

maul@maul.hu

Ügyvezető igazgató:

Maul Zsolt

A birtok története:

A Maul pincészet 1999-ben kezdte működését Villányban. Maul Zsolt és Berkovics Lilla feltörekvő vállalkozása a kézműves borászat nemes és Villányban régóta élő hagyományait ötvözi a korszerű borászati technológiákkal. A borvidék legjobb dűlőiből származó, terméskorlátozott szőlőből nagy odafigyeléssel készítik minőségi boraikat.

A pince és a hozzá tartozó üzem bemutatása:

Vörösboraikat kizárólag tölgyfahordókban, a Kalina Kádárság 225 literes hordóiban érlelik. Fehérboraikat palackozás előtt SKRLJ korróziómentes acéltartályban tartják. A Maul bortrezorban a pincészet saját borai mellett bérlők nedűit is tárolják, akik teljes biztonságban tudhatják kedvenc italaikat. Trezorbérlőiknek évente bált szerveznek

Az ültetvény bemutatása:

A pincészetnek nyolc hektár saját ültetvénye van, amelyből két hektár Cabernet sauvignon termő, hat hektár pedig új telepítésű. Az utóbbi terület fajtaösszetételében megtalálható a Cabernet franc, a Cabernet sauvignon és a Syrah. Tizenkét hektár bérelt ültetvényükön Chardonnay, Sauvignon blanc, Kékfrankos, Merlot, Cabernet franc, Cabernet sauvignon és Pinot noir terem.Szőlőterületeikből két hektár a villányi Jammertal dűlőben, a többi Diósviszló déli fekvésű területein található. Terveik szerint 2010-2011 között új borfeldolgozót építenek, amely 1200 négyzetméter alapterületű lesz, tervezője Szeifert Attila építészmérnök.

A birtok borai:

Kínálatunkban megtalálható a Chardonnay, illetve a világfajták közé tartozó kékszőlők különféle borai. Rosét, sillert és többféle vörösbort egyaránt készítenek. Vendégeik számos díjazott vörösbor közül választhatnak a Villányban legelterjedtebbnek számító Portugiesertől kezdve a csúcsminőségű Virgo-sorozat tagjaiig.A díjnyertes borok közül a pincészet nagyon büszke a Zs Cabernet Sauvignon 2007 évjáratú borára, amely számos kitüntetésben részesült: a 2009-es Tavaszi Borfesztiválon a Főváros Bora elismerést kapta, ugyanabban az évben a Villány Város Bora címet is elnyerte, a Villányi Borversenyen aranyéremmel díjazták, 2010-ben pedig beválogatták a Pannon Borrégió TOP 25 bora közé. Másik büszkeségük a 2006-os Taurus Cuvée, amely a X. Pannon Bormustra csúcsbora lett, a X. Vinagora Nemzetközi Borversenyen ezüstérmet nyert, a 2009-es villányi borversenyen pedig nagy aranyérmet szerzett, és jogosult a Prestige Réservé védjegy használatára.

Vendégfogadás és egyéb szolgáltatások:

Boréttermükben a hagyományos, autentikus magyar ételek mellett a reformkonyha fogásai is megtalálhatóak. Borkóstolóikat személyes igényekhez igazodva szervezik. A pincészet különlegessége a Wine and Fashion című kiadvány, amelyben barátjuk, Karácsony Andrea designer Maul-borok által ihletett ruháit mutatják be.

Erre a birtokra szavazok